Két év alatt 1200%-kal nőtt a Lightning Network

-

A River tőzsde legutóbbi jelentéséből kiderül, hogy a Lightning Network segítségével sokkal könnyebben válhat csereeszköz a bitcoinból.

A Bitcoin hálózatára épülő, úgynevezett második rétegű megoldás augusztusban 6,6 millió közvetett tranzakciót dolgozott fel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez jelentős ugrásnak számít, 1200%-os növekedés a 2021 augusztusi félmillió tranzakcióhoz képest, ez derül ki a River adataiból.

A tőzsde elemzője, Sam Wouters október 10-én adta ki a jelentést, amelyből az is kiderül, hogy a közvetett, tehát kettőnél több csomópontot igénybe vevő tranzakciók száma annak ellenére nőtt ekkorát, hogy a BTC árfolyama 44%-ot esett ugyanebben az időperiódusban, és az online érdeklődés mértéke is alaposan lecsökkent.

Wouters mindenesetre úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy akik szerint a Lightning senkit sem érdekel, az kereshet más kritizálni valót.

A River elemzésében azt is kiemelték, hogy ez a 6,6 millió tranzakció tulajdonképpen a becslés alsó határa, hiszen a többi típusú utalást nem lehet monitorozni.

A privát Lightning tranzakciókat, vagy a közvetlenül két fél között történő utalásokat nem látják a csomópontok, így ezekkel nem is tudnak számolni az elemzéseik során.

Lightning Network
Forrás: River

A 2021-es 500 ezer tranzakció az Arcane Research egyik akkori elemzéséből származik.

Idén augusztusban a Lightning tranzakciós volumene elérte a 78 millió dollárt, ez 546%-os növekedés a két évvel ezelőtti összeghez képest, és Wouters úgy becsüli, a Bitcoin-tranzakcióknak jelenleg nagyjából a 47%-át a Lightning igénybe vételével bonyolítják.

Ahogyan az elemző megfogalmazza, ezt a területet érdemes figyelemmel kísérni, hiszen ez egyértelmű jele annak, hogy az emberek egyre nagyobb arányban használják a bitcoin tényleges pénzként, csereeszközként.

Forrás: River

Az átlagos tranzakció 2023 augusztusában nagyjából 11,8 dollár körüli összeget tett ki, és a River úg becsüli, hogy szeptemberben 300 ezer és 1 millió közötti felhasználó volt legalább egyszer aktív a hálózaton.

A játékipar, a közösségi média és a stream szektor 27%-os erősödést tapasztalt a Lightning terjedésében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A River a tranzakciók sikerességét is figyeli, és elmondta, a platformjukon 308 utalást indítottak a felhasználók, ezeknek pedig 99,7%-a probléma nélkül meg is érkezett a címzetthez.

A visszautasított tranzakciók esetén a leggyakoribb hibaforrás az, hogy nem lehetett olyan útvonalat találni, amely elegendő likviditással rendelkezik a kérdéses utalásokhoz.

A tőzsde jelenleg 2,5 millió tranzakciót tud elemezni, az általa futtatott csomópontok pedig a hálózati kapacitás 29%-át képesek ellenőrizni, a fizetési csatornáknak pedig a 10%-át.

Olvastad már? A Binance 2 milliárd dollár értékű FTX részvényeket birtokolt

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!