Egyre jobban érdeklődik a bitcoin-bányászat iránt a JPMorgan

-

A bank a napokban adta ki a legfrissebb elemzését, amelyben a bitcoin-bányászattal foglalkozó cégek részvényeit vizsgálta meg közelebbről.

A tanulmány során a CLSK, CIFR, RIOT és MARA részvények teljesítményét elemezték a bank szakértői.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CleanSpark, a Cipher Mining, a Riot Platforms és a Marathon Holdings papírjai mind szerepelnek a JPMorgan portfóliójában.

Az elemzők arra voltak kíváncsiak, hogy a bányászat során milyen kihívásokra lehet számítani, mit hozhat az iparág számára a növekvő hashráta, és milyen kockázatot jelenthet a jövő évi felezés, amely során a blokkokért járó jutalom a felére csökken.

„A bányász-ipar fordulópont előtt áll, hiszen a cégek azt várják, hogy egy spot bitcoin ETF vajon elindul-e idén, és elhozza-e a várva várt ralit. Ezzel szemben a hashráta töretlen növekedése, és a hamarosan esedékes felezés nagy hatással járhat a vállalkozások bevételeire, és így a nyereségre.”

A JPMorgan szakértői úgy becsülik, hogy a bányászati szektor a következő 4 év során nagyjából 20 milliárd dolláros bevételt tud generálni.

Az USA területén működő bányászcégek közül a 14 legnagyobb viszont ennél magasabb összesített kapitalizációval rendelkezik, 36%-kal.

A befektetési bank úgy véli, ez a 14 bányászcég az egyre nagyobb centralizáció oka is, hiszen a hálózati hashráta 25%-a tőlük érkezik.

A sajtóban és a kriptoközösségben már sokszor felmerült a téma, hogy a nagy társulások miatt egyre nagyobb a centralizáció kockázata.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bank elemzői szerint a hashráta 20%-a túl drága lehet, és a 2024-es felezés után a blokkjutalom már nem lesz elegendő a nyereséges működtetéshez.

Emiatt gondolja úgy a cég, hogy a befektetés során nagyon laposan kell kiválasztani a cégeket, hogy mire fordítanak pénzt.

„Nem minden bányászcég egyforma. A CLSK tűnik számunkra a leginkább ígéretesnek, kiegyensúlyozott képet mutat a növekedés, a működési költségek, és a relatív nyereségesség terén. A MARA a legnagyobb bányászcég, de nekik van a legtöbb költségük is, és így a legkisebb nyereségük. A RIOT alacsony költségek mellett tud üzemelni, folyamatosan fejlesztenek, és a likviditásuk is megfelel, a papírjaik viszont nagyon drágák. A CIFR számít a legolcsóbb vételnek, de a növekedésük mostanában mintha megrekedt volna.”

A CleanSpark nem csak a JPMorgan szemében számít ígéretes bányászcégnek, a BlackRock is nagy mennyiséget tart a részvényeiből.

A világ legnagyobb alapkezelője birtokolja a CLSK részvények 3,8%-át.

Olvastad már? Az Ethereum ára elérheti a 8000 dollárt

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!