A SEC közel áll a Bitcoin ETF jóváhagyásához

-

Felpörög a verseny az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok hőn áhított jóváhagyásáért.

Jake Chervinsky, a Blockchain Association politikai vezetője szerint „minden jel arra mutat, hogy a SEC jóváhagyja a bitcoin spot ETF-eket”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ARK ETF-bejelentésének aktualizálása

Eric Balchunas legutóbbi bejegyzései szerint az ARK Investment Management jelentős frissítéseket végzett a spot Bitcoin ETF tájékoztatóhoz.

A SEC néhány héttel korábban megosztotta a különböző kibocsátókkal az S-1-es bejelentéseikkel kapcsolatos visszajelzéseket, ami módosításokat eredményezett.

Úgy tűnik, hogy az ARK foglalkozott ezekkel az aggályokkal, különösen a nettó eszközérték (NAV) számításokkal kapcsolatban, amelyeket a SEC észrevételezett.

A frissített tájékoztató kiemeli, hogy a NAV-számítás nem felel meg az általánosan elfogadott számviteli elveknek (GAAP).

Továbbá az ARK tisztázta, hogy a Trust vagyonát a letétkezelőnél elkülönített Bitcoin blokklánc számlákon, vagy „tárcákon” tárolják, biztosítva, hogy azok ne keveredjenek a vállalati vagy más ügyféleszközökkel.

Ezek a módosítások pozitív lépésnek tekinthetők a SEC jóváhagyása felé, Balchunas hangsúlyozta, hogy további megbeszélésekre lehet szükség a SEC-el ezekről a bonyodalmas részletekről.

A Bitcoin ETF-ek esélyeinek növekedése

A közelmúltbeli bírósági döntés, amely a Grayscale-nek adott igazat a SEC-el szemben, növelte az optimizmust a Bitcoin ETF-ek helyben történő jóváhagyásával kapcsolatban, az elemzők idén 75%-os, 2024 végére pedig 95%-os esélyt jósolnak.

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője, valamint más pénzügyi óriáscégek, mint a Fidelity, a WisdomTree, a VanEck és az Invesco/Galaxy szintén a saját ETF-jeiket sürgetik, és jól mutatják a hatalmas érdeklődést és versenyt ezen a téren.

Az óvatosság azonban továbbra is megmarad, mivel a SEC-nek még mindig megvan a lehetősége arra, hogy elhalassza a döntését, különösen a Grayscale jogi győzelmének közelmúltbeli jellegét tekintve.


Olvastad már? 3 új kriptoérme, amit érdemes lehet figyelemmel követni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!