A SEC közel áll a Bitcoin ETF jóváhagyásához

-

Felpörög a verseny az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok hőn áhított jóváhagyásáért.

Jake Chervinsky, a Blockchain Association politikai vezetője szerint „minden jel arra mutat, hogy a SEC jóváhagyja a bitcoin spot ETF-eket”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ARK ETF-bejelentésének aktualizálása

Eric Balchunas legutóbbi bejegyzései szerint az ARK Investment Management jelentős frissítéseket végzett a spot Bitcoin ETF tájékoztatóhoz.

A SEC néhány héttel korábban megosztotta a különböző kibocsátókkal az S-1-es bejelentéseikkel kapcsolatos visszajelzéseket, ami módosításokat eredményezett.

Úgy tűnik, hogy az ARK foglalkozott ezekkel az aggályokkal, különösen a nettó eszközérték (NAV) számításokkal kapcsolatban, amelyeket a SEC észrevételezett.

A frissített tájékoztató kiemeli, hogy a NAV-számítás nem felel meg az általánosan elfogadott számviteli elveknek (GAAP).

Továbbá az ARK tisztázta, hogy a Trust vagyonát a letétkezelőnél elkülönített Bitcoin blokklánc számlákon, vagy „tárcákon” tárolják, biztosítva, hogy azok ne keveredjenek a vállalati vagy más ügyféleszközökkel.

Ezek a módosítások pozitív lépésnek tekinthetők a SEC jóváhagyása felé, Balchunas hangsúlyozta, hogy további megbeszélésekre lehet szükség a SEC-el ezekről a bonyodalmas részletekről.

A Bitcoin ETF-ek esélyeinek növekedése

A közelmúltbeli bírósági döntés, amely a Grayscale-nek adott igazat a SEC-el szemben, növelte az optimizmust a Bitcoin ETF-ek helyben történő jóváhagyásával kapcsolatban, az elemzők idén 75%-os, 2024 végére pedig 95%-os esélyt jósolnak.

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője, valamint más pénzügyi óriáscégek, mint a Fidelity, a WisdomTree, a VanEck és az Invesco/Galaxy szintén a saját ETF-jeiket sürgetik, és jól mutatják a hatalmas érdeklődést és versenyt ezen a téren.

Az óvatosság azonban továbbra is megmarad, mivel a SEC-nek még mindig megvan a lehetősége arra, hogy elhalassza a döntését, különösen a Grayscale jogi győzelmének közelmúltbeli jellegét tekintve.


Olvastad már? 3 új kriptoérme, amit érdemes lehet figyelemmel követni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!