Az Ethereum ára elérheti a 8000 dollárt

-

Az Ethereum blokklánc natív kriptopénze, az Ethereum potenciálisan 8000 dollárra emelkedhet a következő két évben a Standard Chartered globális banki óriáscég friss előrejelzése szerint.

Ezt az optimista nézetet az Ethereum növekvő szerepe az okosszerződésekben, a szerencsejátékokban és a hagyományos eszközök tokenizálásában alapozza meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Geoff Kendrick, a StanChart devizakutatási részlegének vezetője is utalt egy ambiciózusabb hosszú távú strukturális értékelésre, amely 2040-re 26.000 és 35.000 dollár között mozog, és amelyet a kialakulóban lévő valós felhasználási esetek támasztanak alá.

Nem mindenkinek van pozitív véleménye

A Standard Chartered bikás kilátásai ellenére más iparági szereplők óvatosabb szemléletet képviselnek az Ethereummal kapcsolatban.

Nevezetesen, a JPMorgan Chase jelentése szerint az áprilisi Shanghai frissítés után az Ethereum hálózaton a napi tranzakciók 12%-os visszaesést mutattak.

A bank elemzői, élükön Nikolaos Panigirtzoglouval, aggodalmukat fejezték ki a felület csökkenő hálózati aktivitásával kapcsolatban.

A napi aktív címek hatalmas, 20%-os csökkenést tapasztaltak. Ráadásul az Ethereum hálózatán zárolt összérték 8%-kal zuhant.

Továbbá kilenc Ether határidős ETF elindítása gyenge teljesítményt mutatott, ami arra késztette a K33 Research elemzőit, hogy a Bitcoin felé való visszaváltás mellett érveljenek.

Az Ethereum csökkenő piaci részesedése

Miközben az Ethereum kihívásokkal néz szembe, a Bitcoin piaci dominanciája felfelé ívelő pályán van.

A CoinGecko adatai szerint a vezető kriptopénz piaci részesedése mostanra megközelíti az 50%-ot.

Az elmúlt héten a Bitcoin kevésbé meredek, 1,7%-os visszaesést produkált, szemben az Ethereum 4,6%-os csökkenésével.

Hozzátéve, hogy a Bitcoin piaci részesedése nemrég háromhavi csúcsot ért el, ami még inkább hangsúlyozza a kriptopénz növekvő dominanciáját a piacon, még akkor is, amikor az altcoinok alulteljesítenek.


Olvastad már? A Binance 2 milliárd dollár értékű FTX részvényeket birtokolt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!