A növekvő globális feszültségek kedvezőtlenül befolyásolják a Bitcoint?

-

A Bitcoin (BTC) egy újabb jelentős csökkenés küszöbén állhat, mivel egy újabb negatív esemény sújtja a világot.

Ha figyelemmel követte a globális trendeket, akkor jó eséllyel ismeri a Közel-Keleten nemrégiben kiéleződött feszültségeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahhoz azonban, hogy teljes mértékben megértsük, hogy a jelenlegi helyzet miért jelezheti a Bitcoin eladási nyomásának erős felerősödését, boncolgatnunk kell a különböző háborúk hatását.

A világ ízelítőt kapott a globális konfliktusok megélhetésre gyakorolt közvetlen vagy közvetett hatásából, amikor Oroszország és Ukrajna belekeveredett. Most az Izrael és Palesztina közötti konfliktus tovább eszkalálhatja a helyzetet.

Valóban magasabb a tét?

Bár a közvetlen hatás nem feltétlenül nyilvánvaló, meg kell vizsgálnunk azokat az alapokat, amelyek a likviditás áramlását diktálják a piacokon. Nevezetesen, a Közel-Keleten található a legtöbb OPEC-ország.

Az olyan országok, mint Irán és a régió más olajtermelői valószínűleg meg akarják védeni olajbevételeiket.

Ez tehát a termelés lassítását eredményezheti, amíg a konfliktus el nem csendesedik.

Az alacsonyabb olajtermelés hiányhoz vezethet, az üzemanyag pedig súlyosan megterhelheti a világgazdaságot. Ez potenciálisan további inflációt gerjeszthet.

A Bitcoin az elmúlt két évben negatívan reagált a magasabb inflációs rátákra. Tehát a BTC-medvék ismét dominánsak lehetnek, ahogy az infláció megszorítja a likviditáscsapokat.

A Bitcoin az elmúlt négy napban már 2,81%-ot esett, és a cikk írásakor 26.791 dolláros jegyzést mutatott.

A gazdasági és likviditási nyomás további csökkenést indíthat el a következő hetekben, ha a helyzet tovább fokozódik.

A BTC a cikk írásakor már a bikás gyengülés jeleit mutatta, mivel az RSI feladta a korábban megfigyelt rövid távú támaszt.

bitcoin
Forrás: TradingView

Mi a helyzet a Bitcoin rövid távú kilátásaival?

A fenti árfolyammozgás azt jelezte, hogy a BTC érezte a piacnak a zavaros helyzetre adott reakcióját. Egy optimista esemény megfordíthatja a dolgokat, és újraéledő keresletet indíthat el.

Ez azonban még várat magára, mivel a figyelem jelenleg a közel-keleti konfliktusra irányul.

A piacokra gyakorolt hatása ellenére a háború sosem jó dolog. A legnagyobb aggodalomra az emberéletek elvesztése és a megélhetés megzavarása adhat okot.

Olvastad már? Arra számítanak az elemzők, hogy a BTC árfolyama megismétli a korábbi években látott mintázatot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!