A növekvő globális feszültségek kedvezőtlenül befolyásolják a Bitcoint?

-

A Bitcoin (BTC) egy újabb jelentős csökkenés küszöbén állhat, mivel egy újabb negatív esemény sújtja a világot.

Ha figyelemmel követte a globális trendeket, akkor jó eséllyel ismeri a Közel-Keleten nemrégiben kiéleződött feszültségeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahhoz azonban, hogy teljes mértékben megértsük, hogy a jelenlegi helyzet miért jelezheti a Bitcoin eladási nyomásának erős felerősödését, boncolgatnunk kell a különböző háborúk hatását.

A világ ízelítőt kapott a globális konfliktusok megélhetésre gyakorolt közvetlen vagy közvetett hatásából, amikor Oroszország és Ukrajna belekeveredett. Most az Izrael és Palesztina közötti konfliktus tovább eszkalálhatja a helyzetet.

Valóban magasabb a tét?

Bár a közvetlen hatás nem feltétlenül nyilvánvaló, meg kell vizsgálnunk azokat az alapokat, amelyek a likviditás áramlását diktálják a piacokon. Nevezetesen, a Közel-Keleten található a legtöbb OPEC-ország.

Az olyan országok, mint Irán és a régió más olajtermelői valószínűleg meg akarják védeni olajbevételeiket.

Ez tehát a termelés lassítását eredményezheti, amíg a konfliktus el nem csendesedik.

Az alacsonyabb olajtermelés hiányhoz vezethet, az üzemanyag pedig súlyosan megterhelheti a világgazdaságot. Ez potenciálisan további inflációt gerjeszthet.

A Bitcoin az elmúlt két évben negatívan reagált a magasabb inflációs rátákra. Tehát a BTC-medvék ismét dominánsak lehetnek, ahogy az infláció megszorítja a likviditáscsapokat.

A Bitcoin az elmúlt négy napban már 2,81%-ot esett, és a cikk írásakor 26.791 dolláros jegyzést mutatott.

A gazdasági és likviditási nyomás további csökkenést indíthat el a következő hetekben, ha a helyzet tovább fokozódik.

A BTC a cikk írásakor már a bikás gyengülés jeleit mutatta, mivel az RSI feladta a korábban megfigyelt rövid távú támaszt.

bitcoin
Forrás: TradingView

Mi a helyzet a Bitcoin rövid távú kilátásaival?

A fenti árfolyammozgás azt jelezte, hogy a BTC érezte a piacnak a zavaros helyzetre adott reakcióját. Egy optimista esemény megfordíthatja a dolgokat, és újraéledő keresletet indíthat el.

Ez azonban még várat magára, mivel a figyelem jelenleg a közel-keleti konfliktusra irányul.

A piacokra gyakorolt hatása ellenére a háború sosem jó dolog. A legnagyobb aggodalomra az emberéletek elvesztése és a megélhetés megzavarása adhat okot.

Olvastad már? Arra számítanak az elemzők, hogy a BTC árfolyama megismétli a korábbi években látott mintázatot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!