Jól jártak, akik nem adták el a bitcoinjukat

-

A 2024-es évbe optimista hangulatban lépett be a bitcoin, köszönhetően az elkötelezett támogatók, a hosszú távú tulajdonosok, a hodlerek megújult bizalmának.

A medvepiacot elindító Terra-csőd utáni viharok rengeteg befektető kedvét elvették a kriptopiactól, de aki kitartott, az most jelentős profitot tudhat a magáénak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Átlagosan 55% nyereséget lehet látni a hodlerek tárcáiban.

Megéri várni

A hodlerek arányát régóta figyelemmel kíséri a piac, hiszen ez egyfajta indikátorként működhet, hogy mennyire vannak meggyőződve a rendszer életképességéről a felhasználók.

Az arány most visszatért a Terra bedőlése előtti szintre, így a tulajdonosok nagy többsége már nyereségben van.

Ez értelemszerűen a jövőbe vetett optimizmuson is meglátszik. Az elemzők megfigyelése szerint a piac általános hangulata is sokat javult, és az úgynevezett szivárvány-grafikonon is látható, hogy napfényesebb partokra ért a kriptoközösség.

Értelemszerűen nem minden hodler lépett be ugyanazon az árszinten, és a hosszú táv sem jelenti mindenkinek ugyanazt. Látható, hogy vannak, akik eladnak, és készpénzre váltják a profitot.

A hosszú távú készlet kismértékben csökkent, amely egyértelműen annak a jele, hogy vannak, akik kiszállnak a piacról.

A kockázatokat az is növelheti, hogy a derivatívák piacán mindig jelen van a tőkeáttételhez kapcsolódó rizikó, és kisebb vagy nagyobb mértékben, de bármikor jöhet egy eladási hullám, amely végiggyűrűzik mindenhol.

bitcoin

Mit hoz az ETF?

A közelmúltban elfogadott bitcoin ETF minden bizonnyal hatással lesz a kriptopiacra, de egyelőre nem tudni, hogy hogyan és mikor.

Az árfolyam eséssel majd meredek visszaemelkedéssel reagált a hírre, jelenleg pedig oldalazik, a 42 ezer dolláros régióban. Hogy ez most korrekció volt, vagy a jövő előhírnöke, azt még senki sem tudja.

Az viszont teljesen biztos, hogy a bitcoin újabb bizonyítékot adott a hodlerek számára, hogy van értelme bízni benne.

Hogy innen hullámvasúttal folytatjuk, vagy fenntartható emelkedéssel, egyelőre nem eldöntött, hiszen bár a bikák erőre kaptak, és terjed az optimizmus, a medvék egyelőre nem vonultak el téli álmot aludni.

Az elkövetkező hónapok során dől majd el, hogy melyik csapat kerül erőfölénybe.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jönnek az intézmények?

Dacára az előzetes lelkesedésnek, a bitcoin árfolyama jelenleg mintha beragad volna a 43 ezer dollár alatti szinten.

A kereskedők próbálják optimalizálni a portfólióikat, de az intézményi befektetők úgy tűnik, még váratnak magukra.

Az elemzők szerint aggodalomra nincs ok, csupán idő kérdése, mire a valódi bálnák feltűnnek, és tényegesen tapasztalni lehet a hatásukat.

A kriptopiaci hangulat mindenesetre optimista, a bikák mintha beásták volna magukat, és nem engedik lejjebb az árat, de egyelőre nem lehet tudni, hogy ez elegendő lesz-e egy új rali beindításához.


Olvastad már? A Cardano 30 nap alatt 11%-ot esett: Még mindig érdemes tartani?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!