A Cardano 30 nap alatt 11%-ot esett: Még mindig érdemes tartani?

-

Ha Ön hosszú távú Cardano (ADA) tulajdonos, vagy azt tervezi, hogy rövid ideig tartja, akkor egyetért azzal, hogy a token néha alulteljesített a társaihoz képest.

A cikkírás idején az ADA árfolyama 0,53 dollár volt – ami 11,30%-os csökkenést jelent 30 nap alatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az a tény, hogy az elmúlt 365 napban 50,65%-kal emelkedett az árfolyam, azt jelenti, hogy még mindig érdemes lehet tartani. A K33 Research azonban nem ért egyet ezzel.

A kutatással foglalkozó digitális befektetési cég szerint nem kellene kétszer meggondolni, hogy eladjuk-e az összes ADA-t.

Bár ha úgy gondolja, hogy ez egy elhamarkodott következtetés, a cég megadja az indokait. A január 15-én kiadott jelentésében a K33 megjegyezte,

„A Cardano hálózatban semmi más nem történik, mint a tőzsdei átutalások és a blokklánc-tevékenységet fabrikáló zsákbamacskák csoportja”.

A kutatás azt is megemlítette, hogy az ADA bagholderek „fabrikálják” a blokklánc-aktivitást, és úgy tűnik, semmi jelentős nem történik a láncon belül.

Felvállaltuk, hogy ellenőrizzük, van-e igazság abban, amit K33 említett. Az első mérőszám, amelyet úgy döntöttünk, hogy megvizsgálunk, a Total Value Locked (TVL) volt.

A DeFiLlama a szerkesztés idején azt mutatta, hogy a Cardano TVL értéke 359,27 millió dollár volt.

Forrás: DeFiLlama

A TVL az ökoszisztémában elhelyezett eszközök vagy zárolt eszközök teljes értékét méri. Más blokkláncokkal, például a Solana (SOL) és az Ethereum (ETH) blokkláncokkal összehasonlítva nyilvánvaló volt, hogy a Cardano lemaradt.

A TVL azonban nem elég ahhoz, hogy az ADA-tulajdonosoknak azt javasolja, hogy likvidálják a tokenjeiket. De ha figyelembe vesszük a stablecoinok elérhetőségét a láncon, akkor lehet, hogy újragondoljuk a dolgot.

A cikk írásakor a Cardano stabilitása 19,18 millió dollárt értek.

Az Ethereumon 69,53 milliárd dollár, míg a Solanán 1,88 milliárd dollár volt. A stablecoinok a DeFi-n keresztüli altcoinok kereskedelmében a legkedveltebb tőzsdei kriptopénzek.

Ez az érték tehát arra utal, hogy a Cardanónál hiányzott a jelentős aktivitás, ami a cég szerint az ADA-t rövid távon feleslegessé tenné.

Emellett az a tény, hogy késleltette az USDM stablecoin bevezetését, szintén kétségeket ébreszthet.

Továbbá értékeltük az aktív címeket a hálózaton. A cikk írásakor a 24 órás aktív címek száma 43.100-ra csökkent.

Január 12-én és 16-án azonban már 70.000-re, illetve 60.000-re nőtt a mérőszám. Ezekben az időszakokban rengeteg felhasználó volt a blokkláncon.

A mostani csökkenés azonban arra utalt, hogy a sikeres tranzakciókban részt vevő szereplők száma visszaesett.

Az árfolyammozgás szempontjából ez a csökkenés egy medvés indikátor. Ha nem korlátozzák, az hatással lehet az ADA árfolyamára.

Forrás: Santiment

Ráadásul az ETH, ADA és SOL triójából az ADA maradt az egyetlen, amelyik messze a 2021. szeptemberi értéke alatt maradt. Míg a SOL 44%-kal, addig az ETH 30%-kal maradt el az akkori árától.

Az ADA árfolyama azonban továbbra is -77%-kal maradt el az értékétől ebben az időszakban. Ebből a K33 arra a következtetésre jutott, hogy,

„Az ADA nem emelkedett más „erősebb” okosszerződéses tokenekkel összhangban, amikor a piac javult, ami egy haldokló érme erős indikátora”.

Tudni kell azonban, hogy a K33 nem a mérce annak eldöntésére, hogy melyik kripto marad életben vagy esik le.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez nem jelenti azt sem, hogy a kutatást figyelmen kívül kellene hagyni.

De más mérőszámok és a jövőbeli fejlődés megmondaná, hogy az ADA most történő eladása vagy megtartása jó döntés lenne-e.


Olvastad már? JPMorgan vezérigazgatója: „Ne bonyolódjon bele a Bitcoinba!”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!