Max Bronstein, a Coinbase elemzője szerint a globális valutapiacok a globális valutapiacok „tűzijátékai” pozitív hatással lehetnek a bitcoin értékére.

Max Bronstein, a Coinbase Intézményi Tudósító csapatának tagja úgy hiszi, hogy „tűzijáték” várhat a globális valutapiacokra. Sőt mi több, a valuták instabilitása sokat segíthet a bitcoin értékén.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Bronstein elmondta:

„Sokat beszéltünk már a bitcoin teljesítményéről az értékpapírok instabilitása során, de közel sem annyit, mint arról, hogy hogyan teljesíthet a bitcoin a globális valutapiacok megingása során. Mivel a nemzetközi devizakereskedelem forgalma rekordalacsony értéken áll és egy új hiteláradat is észrevehető, tűzijáték várhat a piacokra.”

Bronstein már a koronavírus előtt is azt mondta, hogy a globális pénzügyi rendszer hanyatlóban van. Több ország esetén is fennáll a kockázat, hogy különböző tényezők miatt csökkenni kezd valutájuk értéke.

Az elemző szerint azok a valuták lehetnek veszélyben, amelyek esetén fennáll, hogy az ország nemcsak alacsony dollárkészlettel, de jelentős dollárban vezetett hitellel is rendelkezik

Hogyan válhat ez a bitcoin előnyére?

A hiperinflációnak kitett valuták esetén ez már a közeljövőben is megfigyelhető. Bronstein az argentin pesot, a török lírát és a brazil reált emelte ki, mint olyan valuták, amelynek alacsony a dollárkészlete.

A Trading Economics adatai alapján az argentin peso rekordméretű, 42,1%-os inflációt mutatott 2020 májusában. Az elemző szerint a bitcoin értéke profitálhat abban az esetben, ha egyszerre beüt a hiperinflációtól való félelem, a valuták ingatagsága és értékvesztése is.

Forrás: tradingeconomics.com

„A valuták gyengesége minden esetben onnan indul, hogy a kormány megpróbálja csökkenteni valutája értékét. A bitcoin értékét ezzel szemben nem tudja szabályozni egy központi szerv. Egy olyan világban, ahol minden kormány próbálja elértékteleníteni valutáját, kevés valuta arathat akkora sikert, mint a bitcoin. Még soha nem volt ekkora szükség egy nyílt forráskódú alternatívára a fiatpénzekkel szemben.” – mondta Bronstein

Nem rövid távú hatás

A nemzetközi valutapiacok rekordmagas stabilitása nem azt jelenti, hogy hatalmas változásra számíthatunk közepes időtávon. Emellett azt sem jelenti, hogy a közeljövőben hirtelen megugrana a kereslet a bitcoin iránt.

Azonban hosszú távon a hiperinfláció és elértéktelenedés miatti aggodalmak jelentősen megemelhetik a bitcoin iránti keresletet.

A bitcoin kilátásai egyre javulhatnak, ha egyre többen vagyontárolási eszközként tekintenek a vezető kriptopénzre, különösen azután, hogy a bitcoin értéke V alakban helyreállt a márciusi 3600 dolláros zuhanást követően, amely megmutatta, hogy mennyire ellenálló valuta.

Mindeközben egyre több ország küszködik a hiperinflációval és valutája elértéktelenedésével. Irán és Venezuela esetében az elmúlt évek során jelentős mértékű hiperinfláció sújtotta ezeket az országokat, így a bitcoin egyre jobban kezd elterjedni, mint fizetési eszköz és lefoglalhatatlan digitális valuta.

Ha a bitcoinhoz és egyéb kriptovalutákhoz történő hozzáférés hosszútávon egyre javulni fog, akkor elég nagy esély lehet rá, hogy idővel a bitcoint is valutaként fogják használni.

Olvastad már? A Telegram teszthálózata idén augusztusban végleg leáll

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok!

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.