Jerome Powell elismeri a Bitcoin ellenálló képességét

-

Az amerikai jegybank elnöke, Jerome Powell, nyilvánosan elismerte a Bitcoin hosszú távú életképességét, ami meglepetésnek számít.

Az, hogy az egyik legbefolyásosabb pénzügyi szakember észrevette a Bitcoint és más kriptovalutákat, egyre növekvő legitimációjukra utal a hagyományos pénzügyi rendszerben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elnök támogatása egy mérföldkő a Bitcoin számára, és arra utal, hogy mennyire forradalmasíthatja a pénzügyi rendszert a jövőben.

Powell megnyilatkozása a Gazdasági Szolgáltatások Bizottságának fél évenkénti kamatpolitikai meghallgatásán hangzott el, ahol Patrick McHenry (R-NC) elnökölt.

Jerome Powell szerdán azt javasolta, hogy az amerikai jegybanknak legyen egy „erős szerepe” a stablecoinok szabályozásában.

A stablecoinok jelentős részét teszik ki a teljes kriptopiacnak, és a törvényhozók próbálnak szabályokat kidolgozni ezen piaci szegmens számára. Powell hozzátette, hogy a Bitcoin és más kriptovaluták „kitartóak”.

Maxine Waters (D-CA) kérdésére válaszolva Powell azt állította, hogy a szövetségi kormánynak szigorú ellenőrzést kell gyakorolnia a stabilcoinok felett, amelyeket magáncégek bocsátanak ki, és a szuverén valuta, például a dollár értékéhez kötnek.

Powell szerint a fizetési stablecoinok pénzként tekinthetők a fejlett gazdaságokban, ahol a központi bank a pénz hitelességének végső forrása.

Ésszerű, hogy a szövetségi kormánynak fontos szerepet kell játszania a stablecoinok jövőjében.

Waters aggodalmát fejezte ki a jelenlegi stabilcoin törvényjavaslat kapcsán, amely lehetővé tenné a stablecoin kibocsátók számára, hogy közvetlenül bejegyezzenek az államoknál.

Aggodalmát az keltette, hogy a Fed „megkötött” lenne, és nem lenne lehetősége intézkedni.

US és CBDC-k

Powell szerint lehetséges az amerikai központi bank digitális valutája (CBDC), amit akkor jelentett be, amikor a Patrick McHenry által vezetett bizottság előtt beszélt az amerikai központi bank digitális valutájáról (CBDC).

Powell egyértelműen megfogalmazta, hogy a Federal Reserve semmilyen kiskereskedelmi szolgáltatás felett nem rendelkezne a digitális dollárhoz kapcsolódóan.

Nem segítenénk személyes számlákon a Federal Reserve-nél – tette hozzá.

Ehelyett az amerikai bankrendszer kerülne bevonásra az amerikai központi bank digitális valutájának kibocsátásában és kezelésében.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok vezető szerepet játszik a digitális eszközök fejlesztésének előmozdításában, az idei második negyedévben negatív fejlemények történtek a kriptopénz-üzletágban.

Például az SEC pert indított a Binance és a Coinbase, a két legnagyobb kriptovaluta tőzsde ellen, állítva, hogy illegálisan működtek az Egyesült Államokban.

Az SEC-t is kritizálták azért, hogy nem sikerült egyértelmű irányelveket és normákat kidolgozni a szektor kezelésére.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Powell megjegyzései alapján a Bitcoin, a stablecoinok és a kriptovaluták továbbra is érdeklődésre tartanak számot az Egyesült Államokban.

Az amerikai jegybank elnökének elismerése egyértelmű jele annak, hogy a kriptovaluták egyre elfogadottabbá válnak hosszú távú eszközként, és arra utal, hogy szabályozási intézkedésekre van szükség az befektetők védelme és a normális piaci működés biztosítása érdekében.

Az elnök elismerése nyitott lehetőségeket teremt a kriptopénz-ipar, a központi bankok és a szabályozó szervezetek közötti nyílt vitákra és együttműködésre, ami egy inkluzívabb és innovatívabb pénzügyi jövő felé vezet.


Olvastad már? A Binance vizsgálat alatt Brazíliában is

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

A DTX Exchange, az Injective és a Fetch AI a piac élére áll, és bikás technikai adatokat mutatnak

Vendégbejegyzés Az AI-piac iránti növekvő optimizmussal számos vezető kriptopénz visszapattant a kulcsfontosságú árszintekre, és bikaerős növekedés előtt áll. Az AI-szektor vezető erősödői közé tartozik a Fetch.ai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!