A Binance vizsgálat alatt Brazíliában is

-

Az elmúlt időszakban a Binance nevű kriptodeviza-csere platform világszerte szigorú ellenőrzés alá került, és több országban is vizsgálatok zajlanak ellene.

Alfredo Gaspar helyettes, a brazil Képviselőház tagja kérte fel Guilherme Haddadot, a Binance Brazil vezetőjét a meghallgatásra a brazíliai parlamentben, egy folyamatban lévő Parlamenti Nyomozó Bizottság (CPI) részeként, amely a vádolt piramisjátékokat vizsgálja az országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A június 21-i kérelemről június 27-én szavaznak a CPI tagjai.

A brazil hírportál, a Portal do Bitcoin szerint, ha a szavazás eredménye pozitív lesz, Haddadot felszólítják a brazíliai Képviselőház elé lépni.

Ez az esemény azért kiemelkedő, mert a legnagyobb kriptodeviza-csere platformot nemcsak Brazíliában, hanem az Egyesült Államokban, Franciaországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban is vizsgálatok érik, amelyek világszerte felkeltették az érdeklődést a vállalat iránt.

Az illetékes képviselő arra utalt, hogy a Binance platformot piramisjátékokhoz használták az országban, hogy megkönnyítsék az eszközök átutalását.

Ezt mondta:

„Fontos tehát megérteni a Binance működését, kapcsolatát a B Fintech-szel és azokkal a cégekkel való összefüggését, amelyeket jogi eljárások alá vontak brazil fogyasztók sérelmére, mivel ezek szorosan összekapcsolódnak a folyamatban lévő vizsgálattal.”

A dél-amerikai ország hatóságai magyarázták, hogy a meghallgatás szándéka annak következménye, hogy a vállalat világszerte szigorú ellenőrzés alatt áll.

Brazíliában a Binance-t a Szövetségi Ügyészség és a Szövetségi Rendőrség is vizsgálja.

Állítólag a kriptodeviza-cserénél ügyfelek segítettek a kriptodevizák származékos befektetéseinek leállítására vonatkozó rendelet elkerülésében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A brazil Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet már korábban is sürgette a Binance-t, hogy hagyjon fel a Bitcoin jövőbeli termékek brazil ügyfeleknek történő kínálásával, amint azt a Portal do Bitcoin korábbi jelentése is megerősítette.

Olvastad már? Jerome Powell, jelezte, hogy idén további kamatemelések várhatóak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!