A Binance vizsgálat alatt Brazíliában is

-

Az elmúlt időszakban a Binance nevű kriptodeviza-csere platform világszerte szigorú ellenőrzés alá került, és több országban is vizsgálatok zajlanak ellene.

Alfredo Gaspar helyettes, a brazil Képviselőház tagja kérte fel Guilherme Haddadot, a Binance Brazil vezetőjét a meghallgatásra a brazíliai parlamentben, egy folyamatban lévő Parlamenti Nyomozó Bizottság (CPI) részeként, amely a vádolt piramisjátékokat vizsgálja az országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A június 21-i kérelemről június 27-én szavaznak a CPI tagjai.

A brazil hírportál, a Portal do Bitcoin szerint, ha a szavazás eredménye pozitív lesz, Haddadot felszólítják a brazíliai Képviselőház elé lépni.

Ez az esemény azért kiemelkedő, mert a legnagyobb kriptodeviza-csere platformot nemcsak Brazíliában, hanem az Egyesült Államokban, Franciaországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban is vizsgálatok érik, amelyek világszerte felkeltették az érdeklődést a vállalat iránt.

Az illetékes képviselő arra utalt, hogy a Binance platformot piramisjátékokhoz használták az országban, hogy megkönnyítsék az eszközök átutalását.

Ezt mondta:

„Fontos tehát megérteni a Binance működését, kapcsolatát a B Fintech-szel és azokkal a cégekkel való összefüggését, amelyeket jogi eljárások alá vontak brazil fogyasztók sérelmére, mivel ezek szorosan összekapcsolódnak a folyamatban lévő vizsgálattal.”

A dél-amerikai ország hatóságai magyarázták, hogy a meghallgatás szándéka annak következménye, hogy a vállalat világszerte szigorú ellenőrzés alatt áll.

Brazíliában a Binance-t a Szövetségi Ügyészség és a Szövetségi Rendőrség is vizsgálja.

Állítólag a kriptodeviza-cserénél ügyfelek segítettek a kriptodevizák származékos befektetéseinek leállítására vonatkozó rendelet elkerülésében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A brazil Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet már korábban is sürgette a Binance-t, hogy hagyjon fel a Bitcoin jövőbeli termékek brazil ügyfeleknek történő kínálásával, amint azt a Portal do Bitcoin korábbi jelentése is megerősítette.

Olvastad már? Jerome Powell, jelezte, hogy idén további kamatemelések várhatóak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!