A Google keresőben a „Bitcoin” kulcsszó népszerűsége a nyugati országokról Ázsiára és Észak-Európára terelődött, az adatok szerint pedig most Afrikában keresnek a legtöbben a kriptopénzre. 

Nigériában a legnépszerűbb a bitcoin

A Binance Research közölt egy rövid videót, amely bemutatta a bitcoin népszerűségének alakulását az egyes országokban. A vizualizáció 2011 januárjában indul és a jelenben végződik.

Érdekességképpen, az első elemzett évben a bitcoin elég népszerű volt az észak-európai országokban, köztük Írországban, Svédországban, Észtországban, Dániában, Norvégiában és Izlandon is. Oroszország és Új-Zéland szintén a vezető országok közt volt.

2012 és 2013 között az északi országokhoz csatlakozott Ausztrália, Kanada, Ausztria, Hongkong és Izrael is.

Ezalatt az olyan régiók, mint az USA, Németország és az Egyesült Királyság a top 10 lista közepén voltak.

2014-től kezdve Szingapúr és Hongkong vezető helyen szerepelt a népszerűségi rangsor országai között.

2015-ben néhány hónap erejéig Görögország vezette a listát, emellett Venezuela és a Fülöp-szigetek is csatlakozott a top tízes listához. A bitcoin népszerűsége ekkor egybeesett a Görögországban zajló politikai és gazdasági válsággal. Ekkor még az is szóba jött, hogy az ország elhagyhatja az Európai Uniót. Venezuela is csatlakozott a vezető országokhoz a 2015-ös választások után, amely 2016-ban politikai válságba torkollott.

2017-től kezdve, az olyan afrikai országok vezetik a listát, mint Nigéria és a Dél-afrikai Köztársaság. Az elmúlt két év során a két ország nem is hagyta el a dobogó első két fogát, ezek szerint a lakosság nagy jelentős hányada tisztában lehet a kriptopénzekkel.

Nigériát súlyos humanitárius krízis sújtotta észak-keleti régiójában. Emellett nemzeti valutája, a Naira jelentősen elértéktelenedett 2014 óta. Az NGN/USD páros 2014-ben 160-on állt, ez mára 306 lett.

Itt található a bitcoin iránti keresések eloszlása régiók szerint:

Mi a helyzet Kínával?

Bizonyára többetek is azon töpreng, hogy mi lehet az olyan országokkal, mint Kína, Japán és Dél-Korea. A bitcoin betiltása előtt Kínában zajlott a bitcoinforgalom 90%-a, így természetes, hogy a legtöbb keresés is innen jött.

A kínai felhasználók azonban nem a Google-t használják a keresésekre. Ehelyett a Baidura támaszkodnak, mely az Alexa szerint a második leglátogatottabb oldal a Tmall.com után. A Google nem is szerepel a top 15-ben.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂