Ismét csökkent a bitcoin-tranzakciók költsége

-

Az egy jutó költséget úgy számítják ki, hogy a bányászok bevételét elosztják a tranzakciók számával, ez pedig egy előre nem jelezhető tendenciát feltételez.
A tizenhárom éves Bitcoin ökoszisztéma mélyére merülve viszont érdekes mintákra bukkanhatunk, amelyeket a befektetői hangulat és a piaci feltételek táplálhatnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC tranzakciónkénti költsége július 14-én 56,8 dollárra csökkent, és az ökoszisztéma egy olyan ciklust mutatott be, amelyben a tranzakciónkénti költségek négyévente változatlanul csökkennek.

Az egy tranzakcióra jutó költség 2022 júliusában több mint 81%-kal csökkent a 2021. májusi 300,3 dolláros történelmi csúcsról, amit az elhúzódó medvepiac és a befektetőkre kirótt szabályozási akadályok miatt kevesebb láncon belüli tranzakció kombinációja tett tényezővé.
Az egy tranzakcióra jutó költség emelkedése és csökkenése azonban négyévente megfigyelhető mintát követ.
A 2009-es bevezetése óta a Bitcoin egy tranzakcióra jutó költsége háromszor – 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben – ment át egyfajta hullámvasúton.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ha a történelem a piaci körülményektől függetlenül megismételné önmagát, akkor a tranzakciónkénti költség 2026-ra beárnyékolná a jelenlegi történelmi csúcsot, amit egy esetleges 50 dollár körüli esés kísérne.
Összességében a bányászok bevételei is jelentősen csökkentek a 2022-es év során, júliusban pedig több mint két éve a Bitcoin-bányászatból származó legalacsonyabb bevételek voltak megfigyelhetők.
A csökkenő piaci árak hatására a Bitcoin-bányászok a magas működési költségek miatt alig tudtak nyereséget termelni.
A grafikus kártyák vagy GPU-k árának csökkenése azonban ellensúlyozni fogja a veszteségeket, mivel a bányászok megfizethető bányászhardverekhez jutnak hozzá.

A GPU árának alakulása az elmúlt egy évben. Forrás: TechSpot

Mivel a kártyagyártók a globális chiphiány megszűnését követően újraindították működésüket, a GPU-árak jelentősen csökkentek, és egyes kártyákat elfogadható árakon értékesítettek.
2022 májusában a bányászhardverek ára átlagosan több mint 15%-kal esett, mivel a kínálat meghaladta a piaci keresletet.

Olvastad már? Hogyan követik nyomon a Bitcoin-bálnákat?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!