Ismét csökkent a bitcoin-tranzakciók költsége

-

Az egy jutó költséget úgy számítják ki, hogy a bányászok bevételét elosztják a tranzakciók számával, ez pedig egy előre nem jelezhető tendenciát feltételez.
A tizenhárom éves Bitcoin ökoszisztéma mélyére merülve viszont érdekes mintákra bukkanhatunk, amelyeket a befektetői hangulat és a piaci feltételek táplálhatnak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC tranzakciónkénti költsége július 14-én 56,8 dollárra csökkent, és az ökoszisztéma egy olyan ciklust mutatott be, amelyben a tranzakciónkénti költségek négyévente változatlanul csökkennek.

Az egy tranzakcióra jutó költség 2022 júliusában több mint 81%-kal csökkent a 2021. májusi 300,3 dolláros történelmi csúcsról, amit az elhúzódó medvepiac és a befektetőkre kirótt szabályozási akadályok miatt kevesebb láncon belüli tranzakció kombinációja tett tényezővé.
Az egy tranzakcióra jutó költség emelkedése és csökkenése azonban négyévente megfigyelhető mintát követ.
A 2009-es bevezetése óta a Bitcoin egy tranzakcióra jutó költsége háromszor – 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben – ment át egyfajta hullámvasúton.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ha a történelem a piaci körülményektől függetlenül megismételné önmagát, akkor a tranzakciónkénti költség 2026-ra beárnyékolná a jelenlegi történelmi csúcsot, amit egy esetleges 50 dollár körüli esés kísérne.
Összességében a bányászok bevételei is jelentősen csökkentek a 2022-es év során, júliusban pedig több mint két éve a Bitcoin-bányászatból származó legalacsonyabb bevételek voltak megfigyelhetők.
A csökkenő piaci árak hatására a Bitcoin-bányászok a magas működési költségek miatt alig tudtak nyereséget termelni.
A grafikus kártyák vagy GPU-k árának csökkenése azonban ellensúlyozni fogja a veszteségeket, mivel a bányászok megfizethető bányászhardverekhez jutnak hozzá.

A GPU árának alakulása az elmúlt egy évben. Forrás: TechSpot

Mivel a kártyagyártók a globális chiphiány megszűnését követően újraindították működésüket, a GPU-árak jelentősen csökkentek, és egyes kártyákat elfogadható árakon értékesítettek.
2022 májusában a bányászhardverek ára átlagosan több mint 15%-kal esett, mivel a kínálat meghaladta a piaci keresletet.

Olvastad már? Hogyan követik nyomon a Bitcoin-bálnákat?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!