3 millió dollárra bírságolták a Binance-t Hollandiában

-

A holland központi bank szerint a Binance kriptotőzsdének „nagyon sok ügyfele volt Hollandiában”.
A Binance globális kriptopénztőzsde Hollandiában büntetésre számíthat, miután nem kapta meg a szabályozói engedélyt az országban való működéshez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A holland központi bank (DNB) 3,3 millió euró bírságot szabott ki a Binance Holdingsra, amiért a hatóságnál történő regisztráció nélkül kínált helyi kriptopiaci szolgáltatásokat.
A holland központi bank hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy a szabályozóhatóság 2022 áprilisában szabta ki a közigazgatási bírságot.
A DNB rámutatott, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló törvény értelmében minden, Hollandiában kriptoszolgáltatásokat kínáló vállalat köteles regisztrálni a központi banknál.
A szabályozó azt is megemlítette, hogy a DNB korábban, 2021. augusztus 18-án nyilvános figyelmeztetést adott ki a Binance-szal szemben.
A közlemény szerint a DNB a platform nagy kereskedési volumene miatt nagyobb büntetést alkalmazott a Binance-ra.
A szabályozó szerint a Binance „nagyon nagy számú ügyféllel rendelkezett Hollandiában”, míg a napi kereskedési volumene „13,7 milliárd dollárt” tett ki.
A megnövelt büntetés a Binance által elkövetett hosszan tartó jogsértéseknek is köszönhető – közölte a DNB.
A bank szerint a jogsértések 2020 májusában kezdődtek – amikor a DNB bevezette a regisztrációs kötelezettséget. A bank 2021 decemberében lezárta a vizsgálatot.

„A DNB ezért ezeket a jogsértéseket nagyon súlyosnak tartja” – jegyezte meg a szabályozó.

A jegybank azt is megemlítette, hogy a Binance kérelmet nyújtott be a regisztrációra, és a regisztrációs folyamatot most kezelik.
Mivel a tőzsde a törvényeknek való megfelelés érdekében lépett, és átlátható volt az üzleti tevékenységét illetően, a DNB 5%-kal csökkentette a bírság teljes összegét – jegyzi meg a közlemény.
A Binance szóvivője a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a vállalat egy kritikus mérföldkövet ért el a holland szabályozási követelményeknek való megfelelésben egy helyben létrehozott szervezeten, a Binance Nederland BV-n keresztül.
Az esemény egy régóta várt fordulópontot jelent a holland központi bankkal való folyamatos együttműködésünkben, valamint a cég növekvő elkötelezettségében a globális szabályozókkal – mondta a képviselő, hozzátéve:

„Bár nem osztjuk ugyanazt a véleményt a döntés minden aspektusát illetően, mélységesen tiszteljük a holland szabályozóhatóságok hatáskörét és szakmaiságát, hogy a szabályozást az ő megítélésük szerint hajtsák végre. Most, hogy ez már mögöttünk van, folytathatjuk a hagyományosabb működési modellt Hollandiában”.

A Binance nem erősítette meg vagy cáfolta közvetlenül a Cointelegraph-nak, hogy a cég eddig kifizette-e a bírságot vagy sem. A közlemény szerint a Binance 2022. június 2-án tiltakozott a bírság ellen.

Olvastad már? Szeptemberben jöhet az Egyesítés az Ethereumon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!