Szeptemberben jöhet az Egyesítés az Ethereumon

-

Nagyjából két hónapon belül megtörténhet az Egyesítés, amely során a proof of work konszenzusról áttérnek a proof of stake módszer használatára az Ethereumon.
A fejlesztők szerint az esemény tervezett forgatókönyve még nem véglegesített, úgyhogy a teljesen hivatalos bejelentés még várat magára. Az előzetes információk alapján viszont szeptember 19-én fog megtörténni a dolog.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum rajongói jó ideje várják, hogy a hálózat áttérjen a PoS használatára, ennek egyik lépése volt az, hogy elindították a Beacon Chain blokkláncot, amely már eleve így működik, és amely most párhuzamosan fut az Ethereum főláncával.
A Beacon Chain 2020 decembere óta létezik, és az adatok alapján nagyjából 13,1 millió ethert zároltak hozzá. Ahhoz, hogy valaki validátorként tevékenykedhessen a hálózaton, 32 ETH-t kell lekötni. Jelenleg 395762 ilyen csomópontot tartanak nyilván.
Az Egyesítés után a bányászok, akik a proof of work konszenzust használják, rá lesznek kényszerítve (a bányászati nehézség önkényes megváltoztatásával), hogy inkább mást bányásszanak, például Ethereum Classicot.
Ennek ellenére mégis egyre nagyobb erőforrásokat kötnek le a bányászathoz, június 4-én új rekordot döntött a hashráta. Az Ethereum fejlesztői nemrégiben úgy döntöttek, hogy az úgynevezett nehézségi bombát ismét elhalasztják, és majd csak később vezetik be.
A halasztás azt jelenti, hogy az Egyesítés semmiképpen nem történik meg szeptember előtt, holott idén korábban úgy volt, hogy már augusztusban átállhatnak. A napokban azonban a fejlesztők megosztották az ütemtervet, amelyben az egyes fázisok tervezett időpontjai szerepelnek.
Ezek alapján látható, hogy a céldátum szeptember 19-re módosult. Ahogy lenni szokott, természetesen azt is elmondták, hogy ezek a dátumok még nem véglegesek, és a felhasználóknak ténylegesen csak tervezetként szabad figyelembe venni a benne olvasottakat.
A közösségi médiában persze megindult a beszélgetés, hogy vajon tényleg így fog-e lezajlani a folyamat, vagy újabb változásokra kell számítani az időpontokban.
A fejlesztők szerint vannak fázisok, például a Goerli frissítés augusztusban, amelynek az időpontja már viszonylag stabil, és nem nagyon változhat, de például a végső Egyesítés dátuma sokkal képlékenyebb.
Most úgy áll a helyzet, hogy szeptember 19-én a főhálózat egyesül a Beacon Chain rendszerével, és az Ethereum ezután már nem a proof of work konszenzus alapján fog működni, hanem a proof of stake módszerrel generálják a blokkokat.
De ahogyan az Ethereum esetében már megszokott, az Egyesítés még bőven elcsúszhat egy későbbi időpontra, a proof of stake eredeti, 2016-os bejelentése óta nem ez lenne az első halasztás.

Olvastad már? Új támaszt hódíthat meg a BTC

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!