Aggályai ellenére is bitcoint vásárolna Thomas Peterffy

-

Thomas Peterffy milliárdos, az Interactive Brokers alapítója azt mondja, hogy további bitcoinvásárlást tervez, ha a kriptovaluta ára eléri a 12 ezer dollárt.
Ugyanakkor továbbra is aggódik amiatt, hogy a bitcoin „értéktelenné vagy törvényen kívülivé válhat”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Thomas Peterffy az amerikai gazdaságról és a Bitcoinról

Thomas Peterffy milliárdos a múlt héten a Forbesnak adott interjúban osztotta meg a bitcoinra és az amerikai gazdaságra vonatkozó kilátásait.
Peterffy az Interactive Brokers online kereskedési platform alapítója és igazgatótanácsának elnöke. Vagyona jelenleg 18,4 milliárd dollár a Forbes milliárdosok listája szerint. Az Interactive Brokers kriptovaluta-kereskedelmet is kínál.
A magyarországi születésű milliárdos januárban azt mondta, hogy a befektetők számára bölcs dolog, ha személyes vagyonuk 2-3%-át kriptovalutákban tartják arra az esetre, ha a fiat valuta „a pokolba” kerülne.
Tavaly júliusban elárulta, hogy tart némi BTC-t, és kijelentette, hogy „kicsi az esélye, hogy ez lesz a domináns valuta, ezért meg kell játszani az esélyeket”.
A múlt héten a Forbesnak azt nyilatkozta, miszerint még mindig úgy véli, hogy a bitcoin nagyon értékes lehet a közelmúltban lezajlott kriptopiaci eladás ellenére is.
Hozzátette, hogy még mindig tart egy kis BTC-t, és tervezi, hogy többet vásárol, ha a kriptopénz ára eléri a 12.000 dollárt. A cikk írásakor a bitcoin 20.739 dollárt ér.
Annak ellenére, hogy további bitcoin vásárlást tervez, Peterffy egyelőre óvatos a kriptopénz jövőjét illetően.
Hangsúlyozta:

„Nagyon nagy az esélye annak, hogy [a bitcoin] értéktelenné válik vagy betiltják.”

Az amerikai kormány megpróbálhatja betiltani a kriptót – figyelmeztetett a milliárdos, megjegyezve, hogy a tisztviselők aggódnak amiatt, hogy a kriptovalutákat „illegális tevékenységek finanszírozására használják”. Megjegyezte azt is, hogy az amerikai pénzügyminisztérium képtelen „ellenőrizni vagy nyomon követni a kifizetéseket és beszedni az adókat”.
Az amerikai inflációt kommentálva, amely júniusban 40 éves csúcsot ért el, Peterffy figyelmeztetett:

„Úgy vélem, hogy az inflációs nyomás még évekig, nem hónapokig fog tartani. Ez nem rövid távú probléma.”

A milliárdos a továbbiakban megosztotta a részvénypiacra vonatkozó kilátásait, és azt jósolta, hogy az amerikai részvénypiacok már ősszel elérhetik a mélypontot, és az S&P 500 október környékén 22%-kal 3000 dollárra eshet.
„Végül az emelkedő árak utolérik a részvényeket is… a részvények az infláció által hajtott hosszú bikapiacra lépnek” – vélekedett.

Olvastad már? Új támaszt hódíthat meg a BTC

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!