Új támaszt hódíthat meg a BTC

-

A 200 hetes mozgóátlagot a bikák újabb letesztelhetik, a tőzsdei aktivitásból származó jelek szerint. A BTC július 16-án konszolidálódott kicsivel feljebb, miután a Wall Street kereskedési hete szerény nyereséggel zárult az amerikai részvények esetében. A BTC/USD a hétvégén 20 500 és 21 000 dollár között mozgott.
A pár így megőrizte a heti mélypontokról való visszatérésének nagy részét a sokkoló amerikai inflációs adatokat követően, amely a kockázatos eszközökben gyengülést váltott ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance, a volumen szerint legnagyobb globális tőzsdei tőzsde adatainak figyelése azt mutatta, hogy a 22 000 dollár köré csoportosult a legnagyobb ellenállás, ha a bikák megpróbálnák feljebb lökni a piacot.
Azonban fennállt annak a lehetősége, hogy a Bitcoin akár a 200 hetes mozgóátlagot (WMA) is megszerezheti, mint támaszt, amely egy kulcsfontosságú medvepiaci trendvonal, és több mint egy hónappal ezelőtt esett alá az ár.

„Könnyű bikássá válni a BTC-re egy zöld napon & medvéssé egy piros napon. De a BTC még mindig csak 19K-$22K között mozog. Ez addig fog folytatódni, amíg e szintek valamelyike meg nem törik. A mozgások nem elég jelentősek ahhoz, hogy a hangulat változását diktálják.”

A hangulat ezen a héten irigylésre méltó rekordot ért el, mivel a kriptopiacok a Crypto Fear & Greed Index szerint minden idők leghosszabb „extrém félelem” állapotában töltött időszakát tetőzték be.
A bányászok viselkedését figyelve eközben a CryptoQuant láncelemző platform egyik elemzője riadót fújt egy esetleges eladás miatt. Binh Dang kimutatta, hogy július 15-én 14 000 BTC-t utaltak át a bányászok tárcáiból, és bár nem kifejezetten eladásra utaló jelenség, érdemes volt nyomon követni.
„Ezen a ponton nem lehetünk biztosak abban, hogy ez pozitív vagy negatív esemény, ezért óvatosan kell figyelni a következő napokban.”
Ettől függetlenül egy új mutató, az Energy Gravity Model, amely a bitcoin termelési költségeit fedezi, azt mutatta, hogy a bányászok valószínűleg viszonylag alacsony összegeket tudnak fizetni az energiáért, hogy a jelenlegi BTC spot árak mellett nyereséggel bányászhassanak.

„A Bitcoin Energy Gravity az a maximális USD ár ($ / kWh), amelyen a bányászok hajlandóak áramot vásárolni, hogy profitot termeljenek. Ebből a maximális ajánlati árból jobban meg lehet érteni, hogy mikor van a BTC ára túl magasra hajtva, és mikor közelíthet az ár a mélyponthoz.”


Olvastad már? 0-ra csökkenhet-e a bitcoin árfolyama?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!