Hogyan követik nyomon a Bitcoin-bálnákat?

-

A bálnák tevékenységének nyomon követésére négy elsődleges mód van, amelyek közé tartoznak az ismert bálna-címek, a megbízási könyvek, a piaci kapitalizáció hirtelen változásai és a kriptotőzsdéken folytatott kereskedések nyomon követése.
A kriptopiacok és a hagyományos piacok hirtelen áringadozásaiért általában a bálnákat tartják felelősnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tekintettel arra, hogy képesek manipulálni a piaci árakat, az általános Bitcoin (BTC) befektetők számára kiemelkedően fontossá válik, hogy megértsék a bálnák motivációit, valamint a nagyhalak kereskedésre gyakorolt általános hatásait.
A nagy mennyiségű BTC-t tartalmazó tárcacímeket Bitcoin-bálnának nevezik. A nagy mennyiségű BTC egyik tárcából a másikba történő dömpingelése vagy átutalása negatívan befolyásolja az árakat, ami veszteségeket okoz a kisebb kereskedők számára.
Ennek eredményeképpen a Bitcoin-bálnák valós idejű nyomon követése lehetővé teszi a kisebb kereskedők számára, hogy nyereséges kereskedést folytassanak az ingadozó piac közepette.
A Bitcoin globális és decentralizált jellege ellenére a bálnák nyomon követése és megfigyelése egyszerűen a kriptotőzsdék és -szolgáltatások könnyen elérhető kereskedési adataihoz való hozzáférésen alapul.
A bálnák tevékenységének nyomon követésére négy elsődleges mód van, amelyek közé tartozik az ismert bálna-címek, a megbízási könyvek, a piaci kapitalizáció hirtelen változásai és a kriptotőzsdéken folytatott kereskedések nyomon követése.
Az ismert bálnák nyomon követése előnyt biztosíthat a kisebb befektetők számára.
Továbbá a piaci változások nyomon követésével a megbízási könyveken és a kriptotőzsdéken folytatott kereskedéseken keresztül, a volatilitás során jelentős profitot lehet elérni.


A kriptoközösség ingyenes szolgáltatásokat is használ, amelyek tájékoztatják a befektetőket a sikeres bálnakereskedésekről, gyakran a feladó és a vevő pénztárcájára és az összegre vonatkozó információkkal együtt.
Az egyik legnépszerűbb szolgáltatás a bálnakereskedések automatikus nyomon követésére a @whale_alert a Twitteren, amely a fenti képen látható módon riasztásokat ad ki a nagy tranzakciókkal kapcsolatban.
A Cointelegraph egy nemrégiben megjelent piaci frissítésben felfedte, miszerint az on-chain adatok azt sugallták, hogy a legnagyobb Bitcoin-halászok vonakodtak a jelenlegi árakon cselekedni.
A BlockTrends elemzője, Caue Oliveira alátámasztotta a fenti megállapítást, kiemelve a bálnatárcák körében folytatódó „hibernációt”. Hozzátette:

„Az intézményi mozgások, vagy közismert nevén a »bálnaaktivitás« a rövid idő alatt mozgatott tranzakciós volumen alapján követhető, mind BTC-ben, mind USD-ben kifejezve”.

Ráadásul számos altcoin továbbra is utánozza a Bitcoin csökkenő tendenciáit, mivel a bálnák zöldebb hangulatot várnak az egész kriptopiacon.

Olvastad már? Az oroszoknál börtön járhat a kriptós pénzmosásért

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!