Az oroszoknál börtön járhat a kriptós pénzmosásért

-

Az orosz hatóságok bejelentették, hogy ezentúl sokkal jobban odafigyelnek azokra, akik a különböző kriptopénzes csalásokból származó pénzeket mossák tisztára, hiszen nekik is börtönben lenne a helyük.
A helyi szlengben csak „dropper” néven emlegetett személyek azok, akik az illegálisan megszerzett kriptókat elfogadják fizetségként, számlára vagy kriptotárcába utalva, és helyette másik, úgymond tiszta pénzt küldenek vissza.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Belügyminisztérium több más szervezettel együttműködve így azt reméli, hogy az ilyen dolgokban érdekeltek számát csökkenteni tudják a büntetőjogi felelősség kiterjesztésével.
A dropperek fontos szerepet töltenek be a különböző csalások esetén, hiszen az elkövetők rajtuk keresztül tudják kivenni a megszerzett pénzt. Néhány esetben a dropperek még csak nem is tudják, hogy a kapott pénz lopásból vagy csalásból származik, de ez nem mentesít senkit a felelősség alól.
Roman Bubnov, a nyomozati részleg helyettes vezetője úgy nyilatkozott, a hatóságok azt szeretnék, ha az ilyen esetek résztvevői ugyanúgy felelősségre vonhatókká válnának a törvény előtt, mint maguk az elkövetők.
Ha pedig ez megtörténik, akkor több éves börtönbüntetés is lehetséges az elítéltek számára. A helyi jogi vállalatok szerint az ilyen esetek különálló bűncselekményként lennének beszámítva, így a bíróságok számára lehetővé válna, hogy a lehető legmagasabb büntetést szabják ki.
Az oroszok még nem rendelkeznek a kriptoipar minden részletre kiterjedő szabályozásával, de idén őszre újabb törvénycsomag várható a területen. Idén májusban a központi bank azt nyilatkozta, hogy az év első negyedévében felderített piramisjáték-ügyek több, mint a fele kriptopénzes vonatkozásokkal is bírt
Júniusban az Állami Duma, az orosz parlament alsóháza elé került egy törvényjavaslat, amely büntetné az engedély nélküli token-kibocsátást.
A javaslatot a Pénzpiaci Felügyelőbizottság elnöke, Anatoly Aksakov adta be, aki már egy ideje részt vesz az ország kriptós szabályozásának a kidolgozásában.

Olvastad már? Mi határozza meg a Bitcoin árát?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!