Robert Kiyosaki a BTC leárazására vár

-

A Rich Dad Poor Dad című bestseller híres szerzője, Robert Kiyosaki azt tanácsolta a befektetőknek, hogy ne hagyják ki a világ legnagyobb kiárusítását. Szerinte az eszközárak összeomlanak, és jelezte, hogy készpénzben várakozik, hogy lecsapjon a jó lehetőségekre, beleértve a bitcoint is.
A Rich Dad Poor Dad egy 1997-es könyv, amelyet Kiyosaki és Sharon Lechter közösen írtak. Több mint hat évig szerepelt a New York Times bestseller listáján. A könyvből több mint 32 millió példányt adtak el több mint 51 nyelven, több mint 109 országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Az eszközlufi találkozott egy tűvel. Az eszközárak összeomlanak. Készpénzes pozícióban várjuk, hogy lecsapjunk az alkukra, különösen az ingatlanok és a bitcoin esetében. Ne hagyjuk ki a világ legnagyobb kiárusítását.”

A cikk írásakor az S&P 500 21%-ot esett, míg a Nasdaq 29%-ot zuhant idén eddig. Ráadásul az emelkedő kamatlábak elkezdték felhajtani a jelzáloghitelek költségeit és lecsökkenteni a lakáskeresletet.
Kiyosaki sokszor figyelmeztetett már az eszközbuborékokra és a piacok összeomlására. Márciusban azt mondta, hogy a „világtörténelem legnagyobb buborékában vagyunk”, megjegyezve, hogy buborékok vannak a részvények, az ingatlanok, a nyersanyagok, az olaj, a határidős ügyletek és még a bitcoin piacán is.
Tavaly júniusban azt mondta, hogy a világtörténelem legnagyobb buboréka egyre nagyobb lesz, és azt jósolta, hogy „ezért a világtörténelem legnagyobb összeomlása” következik.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A híres szerző már jó ideje várta, hogy bitcoint vásárolhasson. Többször is elmondta, hogy tervezi, hogy akkor veszi meg a BTC-t, amikor a mélyponton lesz.
Amikor a legnagyobb kriptovaluta 35 ezer dollár körüli árfolyamon kereskedett, azt mondta, hogy megvárja, hogy 24 ezer dollárért bevásárolhasson.
Amikor májusban a bitcoin 30K dollár körül mozgott, azt mondta, hogy arra vár, hogy az árfolyam akár 9K dollárra is leessen. A múlt hónapban elárulta, hogy megvárja, amíg a bitcoin „teszteli” az 1100 dollárt, mielőtt vásárolna.

„Ha helyreáll, akkor többet fogok vásárolni. Ha nem, akkor megvárom, hogy a vesztesek kapituláljanak, kilépjenek, majd többet veszek.”

Kiyosaki figyelmeztetett már egy közelgő válságra, hiperinflációra és polgári zavargásokra is az USA-ban. Tavaly novemberben azt mondta, hogy több aranyat, ezüstöt, bitcoint, ethert, bérelhető ingatlant és olajat vásárol, ahogy az infláció eszkalálódik. Joe Biden elnököt és a Federal Reserve-t okolja az inflációért, és azt jósolja, hogy az USA recesszióba csúszik.
„A Fed kamatemelést fog végrehajtani, ami részvény, kötvény, ingatlan és arany összeomlást okoz.”
Az amerikai munkaügyi minisztérium szerdán közölte, hogy a fogyasztói árak 9,1%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest, ami 1981 óta a legnagyobb éves növekedés. Közben több bank is azt jósolja, hogy az amerikai gazdaság idén recesszióba csúszik.

Olvastad már? Dubaji működési engedélyt szerzett az OKX tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!