Dubaji működési engedélyt szerzett az OKX tőzsde

-

Az engedély lehetővé teszi, hogy az OKX kriptotőzsde hivatalosan is szolgáltatásokat és termékeket kínálhasson a dubaji befektetőknek és pénzügyi szolgáltatóknak.
A Dubai Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) által kiadott ideiglenes virtuális eszközökre vonatkozó engedély lehetővé teszi számukra, hogy további szolgáltatásokat kínáljanak a minősített befektetőknek és pénzügyi szolgáltatóknak Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy nyilatkozatban az OKX csapata elmondta, hogy az engedély lehetővé teszi számukra, hogy kiterjesszék termékeiket és szolgáltatásaikat a régióban.
A tőzsde a VARA szabályozási ökoszisztémán belül a kutatást és a tudásmegosztást is megkönnyíti. A csapat kiemelte, hogy a szabályozási megfelelés prioritás számukra, mivel ez védi a felhasználókat.
Tim Byun, az OK Group kormányzati kapcsolatokért felelős tisztviselője szerint a dubaji VARA által adott megfelelőségi keretrendszer tükrözi az Egyesült Arab Emírségek vezető szerepét a jövő globális gazdaságának ápolásában.

Dubai úttörő szerepet játszik a virtuális eszközök ágazatának szabályozásában, és gyorsan az iparág egyik vezető globális központjává válik.”

Byun azt is elmondta, hogy a VARA engedély lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy megfeleljenek az olyan mandátumoknak, mint a pénzmosás elleni küzdelem, a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem és az ügyfél-azonosítás.
Megemlítette, hogy jelenleg az OKX Dubai arra számít, hogy a virtuális eszközök termékeinek és szolgáltatásainak széles spektrumát kínálja majd.
Lennix Lai, az OKX egyik vezetője kifejtette, hogy csapatuk szívesen hozzájárul a helyi ökoszisztémához és részt vesz egy olyan eszmecserében, amely fontos lesz a kriptotér számára.
Ezt szem előtt tartva a tőzsde egy regionális központot is létrehoz Dubaiban, és az országon belül fogja kiépíteni csapatát és infrastruktúráját.
Márciusban az Egyesült Arab Emírségek kormánya létrehozta a VARA-t, hogy jogi keretet biztosítson a kriptó számára Dubaiban. A törvény a befektetők védelmére és az iparágon belüli kormányzás nemzetközi szabványainak megteremtésére összpontosít.
A szabályozó hatóság Dubaj különleges fejlesztési és fagyasztási területein belül rendelkezik majd hatáskörrel, ide nem értve a Dubaji Nemzetközi Pénzügyi Központot.
Eközben az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb légitársasága, az Emirates nyilvánosságra hozta, hogy májusban tervezi az NFT-k bevezetését és a bitcoinban történő fizetések elfogadását.
Ezek mellett a vállalat más blokklánc-alapú technológiákat is vizsgál, például a metaverzumot, hogy kiterjessze hatókörét.

Olvastad már? Adathalászattal loptak el 4,7 millió dollárt az Uniswap használóitól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!