Az Uniswap likviditásbiztosítóit célozták meg nemrégiben egy adathalász próbálkozással, amelyet részben siker koronázott.

Az elkövetők 4,7 millió dollárnyi ethert szereztek meg, de a közösségben keringő információk alapján a teljes veszteség ennél jóval nagyobb is lehet akár.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hétfőn a Metamask egyik biztonsági szakértője, Harry Denley jelentette be a Twitteren, hogy hamis tokeneket küldtek mintegy 74 ezer címre, és valószínűleg a kriptopénzek ellopása a küldők célja.

A Binance vezetője, CZ szerint legalább 4,7 millió dollárnyi tokent loptak el, de sokak szerint a valódi veszteség ennek többszöröse is lehet, egy 17,5 milli dolláros likviditásszolgáltató tárca is az eltérítettek között lehet.

A csalás során egy hamis tokent küldenek az áldozatnak, amely a szerződése, neve alapján úgy néz ki, mintha az Uniswap likviditási pooljaiból érkezett volna.

A tokenek ezután egy weboldalra irányítják a tulajdonosukat, hogy ott átválthassák UNI tokenre.

A weblap azonban hamis, és a felhasználó böngészős adatainak, például a Metamaskból kinyerhető információknak a megszerzésére szolgál.

Egy, a Redditen megosztott bejegyzés alapján a támadók több kriptopénzt is elloptak az áldozataiktól, ethert és ERC-20 tokeneket, ráadásul NFT-ket is.

Nem programhiba

CZ az első hozzáfűzésével nagy port vert fel a kriptoközösségben, hiszen programhibának nevezte a támadás okát, amely az Ethereumon működő Uniswap protokollt érinti.

Nem sokkal később persze tisztázódott az eset, és az Uniswap csapata is megosztotta a vonatkozó beszélgetést a nyilvánossággal. Így derült ki, hogy valójában adathalász kísérletről van szó, nem pedig programhibáról.

CZ első hozzászólása ráadásul egy nagy eséssel egyidőben történt, amely során az UNI 5,34 dollárig csúszott.

A token azóta némileg visszaerősödött, de még mindig 11%-kal van a 24 órával ezelőtti szintje alatt. Ha a mindenkori legmagasabb árat vesszük figyelembe, akkor pedig 87,8%-os mínuszban jár.

Olvastad már? A Wall Street Farkasa szerint hosszú távon jó pénzt lehet keresni a bitcoinnal

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!