Adathalászattal loptak el 4,7 millió dollárt az Uniswap használóitól

-

Az Uniswap likviditásbiztosítóit célozták meg nemrégiben egy adathalász próbálkozással, amelyet részben siker koronázott.
Az elkövetők 4,7 millió dollárnyi ethert szereztek meg, de a közösségben keringő információk alapján a teljes veszteség ennél jóval nagyobb is lehet akár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hétfőn a Metamask egyik biztonsági szakértője, Harry Denley jelentette be a Twitteren, hogy hamis tokeneket küldtek mintegy 74 ezer címre, és valószínűleg a kriptopénzek ellopása a küldők célja.


A Binance vezetője, CZ szerint legalább 4,7 millió dollárnyi tokent loptak el, de sokak szerint a valódi veszteség ennek többszöröse is lehet, egy 17,5 milli dolláros likviditásszolgáltató tárca is az eltérítettek között lehet.


A csalás során egy hamis tokent küldenek az áldozatnak, amely a szerződése, neve alapján úgy néz ki, mintha az Uniswap likviditási pooljaiból érkezett volna.
A tokenek ezután egy weboldalra irányítják a tulajdonosukat, hogy ott átválthassák UNI tokenre.
A weblap azonban hamis, és a felhasználó böngészős adatainak, például a Metamaskból kinyerhető információknak a megszerzésére szolgál.
Egy, a Redditen megosztott bejegyzés alapján a támadók több kriptopénzt is elloptak az áldozataiktól, ethert és ERC-20 tokeneket, ráadásul NFT-ket is.

Nem programhiba

CZ az első hozzáfűzésével nagy port vert fel a kriptoközösségben, hiszen programhibának nevezte a támadás okát, amely az Ethereumon működő Uniswap protokollt érinti.
Nem sokkal később persze tisztázódott az eset, és az Uniswap csapata is megosztotta a vonatkozó beszélgetést a nyilvánossággal. Így derült ki, hogy valójában adathalász kísérletről van szó, nem pedig programhibáról.
CZ első hozzászólása ráadásul egy nagy eséssel egyidőben történt, amely során az UNI 5,34 dollárig csúszott.
A token azóta némileg visszaerősödött, de még mindig 11%-kal van a 24 órával ezelőtti szintje alatt. Ha a mindenkori legmagasabb árat vesszük figyelembe, akkor pedig 87,8%-os mínuszban jár.

Olvastad már? A Wall Street Farkasa szerint hosszú távon jó pénzt lehet keresni a bitcoinnal

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!