A bitcoin a november 21-i záráskor 59.000 dollár közelében mozgott, miután elkerülte a közelmúltbeli mélypontok újbóli tesztelését.

A piaci adatok szerint a BTC/USD majdnem elérte a 60.000 dollárt, mielőtt a szombat esti hirtelen ugrás után egy új, magasabb tartományban konszolidálódott.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pár a hét folyamán 55.650 dolláros mélypontot ért el, ezzel több, mint egy hónapja a legalacsonyabb érték, de aztán a hangulat javult.

“A fekete 200 napos EMA áttörése óta a BTC új történelmi csúcsokra emelkedett. Még mindig több mint +50%-kal a 200-as EMA felett, az ATH-król való közelmúltbeli visszalépés ellenére. A hosszú távú befektetők még mindig optimisták.”

A lánc adatai alátámasztották az indokolt nézetet, a Crypto Fear & Greed Index semleges területen tartózkodik.

A fundamentumokat hasonlóképpen nem zavarták meg a heti események, a hashráta minden idők legmagasabb értékei közelében maradt, és a nehézség a következő, november 27-én esedékes kiigazításkor még mindig szerény emelkedést ígér.

Pentoshi, a népszerű kereskedő eközben az 59.000 és 61.000 dollár közötti területet jelölte meg, mint azt a pontot, ahol bölcs lenne újra belépni spot longokkal, ha sikerülne visszaszerezni ezt a szintet.

Ethereum, Avalanche vezetik az altcoin piacot

Ami az altcoinokat illeti, az ETH az egyik legszilárdabb teljesítményt nyújtotta a piaci tőkeérték alapján a top10 kriptopénz közül vasárnap, nagyjából lapos akciók közepette.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az ETH/USD 2,3%-os emelkedést mutatott a cikk írásakor, míg a kiugró Avalance (AVAX) 12%-os hozamot ért el 24 óra alatt, és először lépett be a top10-be, hogy kiszorítsa a Dogecoin-t.

A BTC/USD a szombati hirtelen emelkedés ellenére még mindig csak 1,8% körüli pluszban volt.

Olvastad már? Több nagy kriptovállalat is támogatja a salvadori Bitcoin City kezdeményezést

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.