Írország szigorít – a kriptót sem hagyták ki

-

Az ír kormány törvényvégrehajtó szerve elfogadta azt a törvényt, amely implementálja a EU 5-ös számú pénzmosásellenes irányelvét.

Olvastad már? Bitmex-főnök: Ha a készpénz eltűnik, ott lesz a bitcoin

Az irányelv, amely 2018 július 9-én lépett érvénybe, magába foglal egy új jogi keretrendszert azon európai pénzügyi szervek számára, amelyek szeretnék megelőzni a kriptopénzekkel történő pénzmosást, és a terrorizmus támogatását.
Tartalma kiterjed a kriptoplatformokra, a pénztárca-szolgáltatókra, véget vet a banki és a megtakarítási számlák anonimitásának, illetve megkönnyíti a hatóságok közötti információcserét.
Az EU tagállamainak legkésőbb 2020 január 20-ig kell mindezt beépíteniük saját jogszabályai közé.

Az új irányelvek mellett a már meglévő előírások is szigorodnak, beleértve a „virtuális pénzek terrorizmusfinanszírozási lehetőségeinek csökkentését, és a prepaid kártyák használatának korlátozását.

A pénzmosás valójában bűncselekmény, amely segít a bűnözőknek tevékenységük finanszírozásában és fenntartásában. A bűnözők arra törekednek, hogy kihasználják az EU nyílt határait, ezért az ellenük történő fellépésnek is EU-szintűnek kell lennie. Írország kiemelt módon támogatja az EU 5-ös számú pénzmosásellenes irányelveinek bevezetését.

– mondta Charlie Flangan, az ország igazságügyi minisztere.
Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon, a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!