Írország szigorít – a kriptót sem hagyták ki

-

Az ír kormány törvényvégrehajtó szerve elfogadta azt a törvényt, amely implementálja a EU 5-ös számú pénzmosásellenes irányelvét.

Olvastad már? Bitmex-főnök: Ha a készpénz eltűnik, ott lesz a bitcoin

Az irányelv, amely 2018 július 9-én lépett érvénybe, magába foglal egy új jogi keretrendszert azon európai pénzügyi szervek számára, amelyek szeretnék megelőzni a kriptopénzekkel történő pénzmosást, és a terrorizmus támogatását.
Tartalma kiterjed a kriptoplatformokra, a pénztárca-szolgáltatókra, véget vet a banki és a megtakarítási számlák anonimitásának, illetve megkönnyíti a hatóságok közötti információcserét.
Az EU tagállamainak legkésőbb 2020 január 20-ig kell mindezt beépíteniük saját jogszabályai közé.

Az új irányelvek mellett a már meglévő előírások is szigorodnak, beleértve a „virtuális pénzek terrorizmusfinanszírozási lehetőségeinek csökkentését, és a prepaid kártyák használatának korlátozását.

A pénzmosás valójában bűncselekmény, amely segít a bűnözőknek tevékenységük finanszírozásában és fenntartásában. A bűnözők arra törekednek, hogy kihasználják az EU nyílt határait, ezért az ellenük történő fellépésnek is EU-szintűnek kell lennie. Írország kiemelt módon támogatja az EU 5-ös számú pénzmosásellenes irányelveinek bevezetését.

– mondta Charlie Flangan, az ország igazságügyi minisztere.
Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon, a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!