Bitmex-főnök: Ha a készpénz eltűnik, ott lesz a bitcoin

-

Arthur Hayes, a BitMEX vezérigazgatója január 3-án állt elő a címben szereplő figyelmeztetéssel, új készpénznek kikiáltva a bitcoint.

Olvastad már? 99%-al csökkentené az energiafelhasználását az „Ethereum 2.0”

A készpénz halála „gyorsabb lesz, mint gondolnád”

A cikk a Times egyik kiadványában jelent meg – azon számban, amelynek címlap hirdetése a bitcoin tizedik születésnapját ünnepli. Eszerint a készpénz halála korábban bekövetkezik, mint gondolnánk.
Magánszféránk megtartására a készpénz volt az eddigi „legjobb módszer”, ám ahogy a világ kormányai egyre digitalizálják gazdaságukat, könnyen eltűnhet a fizetés ezen formája. Hayes szerint az ország vezető rétege arra is ki fogja ezt használni, hogy minél több adatot gyűjtsenek polgáraikról.

„A készpénz hamarosan már nem lesz opció, ha valaki meg akarja őrizni a magánszféráját” – írta.

A polgárok másképp tekintenek majd a bitcoin értékére, ha a készpénz eltűnésével nem lesznek képesek anonim módon pénzt birtokolni és átadni másoknak.

A kriptopénz második évtizedét kisebb szépséghibával kezdte, mely nem áll összhangban technikai tulajdonságaival. Jelenlegi 3800 dolláros árával sokan kipukkadt lufiként tekintenek rá a médiában.

Az anonimitásra való szükséglet

Hayes szerint a bitcoin fiatalsága miatt, a fejlődés és széles körű elterjedés lehetősége szinte végtelen.

„A bitcoin lényegében még mindig egy kísérlet.”

10 év alatt még egyszer sem sikerült feltörni a Bitcoin-protokollt – annak ellenére, hogy az a világ legnagyobb „bugvadász jutalma” lehetne a szoftverek történelmében. A Bitcoin kitűnő eredménye annak, hogy egymás számára ismeretlen emberek egy közös cél érdekében összedolgoztak.
Az évfordulótól eltekintve, a BitMEX nyilatkozata így is fontos pillanatban jelent meg. A folytonosan növekvő globális adósságok, egyes országok a gazdaságának és polgárainak szabadságjogainak romlása, a kriptopénzek szabályozásának kétességei tovább növelik a világ igényét egy anonim, korrupciómentes tranzakciós eszközre.
Hayes szerint a Bitcoin:

„az emberiség legjobb reménye egy anonim elektronikus valutára”
„véleményem szerint, az anonimitás fontos része egy jól működő társadalomnak” tette hozzá

„Etikai és pszichológiai okok miatt gondolom, hogy az emberek megérdemlik, hogy ne osszanak meg olyan részleteket életükről, amelyeket nem szeretnének” – zárta gondolatait a vezető. 

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estét! 
 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!