Indulhat a Bitcoin emelkedése?

-

Örülnek a spekulánsok, a Bitcoin végre meghaladta a 20 ezer dolláros lélektani határt, és egyre többen optimisták, hogy további emelkedés következhet.

Az USA inflációs adatai erős fellendülést hoztak a kriptopiac számára, a BTC esetében pedig a volumen is nagyot nőtt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közösségi médiában most az a fő téma, hogy a bikák tényleg megindulnak-e, vagy visszatérnek a medvék?

Technikai szempontból nézve még mindig medvepiacban van a BTC, a hangulat viszont egyre pozitívabb.

A Fear-and-Greed Index, amely az általános hangulatot méri több különböző tényező figyelembe vételével, havi csúcsot ért el.

Bitcoin
Bitcoin Fear and Greed index. Forrás: alternative.me

Az árfolyam a pszichológiailag fontos 21 ezer dolláros szintet is átlépte, így értelemszerű, hogy sok elemző kezdte el a grafikont tanulmányozni, hogy merre folytatódhat az út.

Egyrészt elmondható, hogy az árfolyam még mindig nem tért vissza az FTX csődje előtti szintre sokan úgy vélik, hogy stabilan a 21 ezer dolláros szint fölött kell maradnia ahhoz, hogy a bikatrend fenntartható legyen, és támaszként szolgáljon a további emelkedéshez.

A Glassnode elemzői szerint már január elején megfigyelhető volt egyfajta bikás trend.

„18600-nál már látni lehetett, hogy az ár 19 ezerig mehet, sőt, ez szükséges is ahhoz, hogy a 19-21 ezer közötti régiót le tudja gyűrni. Ezeken a szinteken több ellenállással találkozik az árfolyam, és rövid-közép távon inkább a lefelé irányuló nyomás dominál. Ha az ár nem tud felfelé kitörni, akkor akár 16 ezerig is visszaeshet.”

BTC ár a mennyiséghez képest. Forrás: Glassnode

18 ezer dollárnál nagyon szerény volument tapasztalhattunk, és a legtöbb vételi ajánlatot 16 ezerre helyezték el.

Mivel most a 21 ezer dolláros szint fölött nem látni ekkora mértékű volument, lehet, hogy egyelőre nem folytatódik az emelkedés.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Visszatérnek a medvék?

Az iparág ellenszélben halad, egyre-másra érkeznek a hírek a tőzsdei elbocsátásokról, jogi problémákról.

A BTC RSI indikátora ráadásul túlvett állapotot jelez, amely alapján erős visszaesésre is számítani lehet.

Bitcoin
Bitcoin RSI. Forrás: TradingView

A makrogazdasági mutatók szintén ellenállást jelenthetnek. A DXY, az USA dollár-indexe támaszhoz ért, és ha innen elrugaszkodik, akkor az eladási hullámot generálhat a BTC piacán.

A korreláció miatt ráadásul az SPX határidős kötéseihez és a részvényekhez hasonlóan is bekövetkezhet a visszahúzódás.

Sok kereskedő realizált rövid távú nyereséget, így a továbbiakban már nehezebb lehet az emelkedés.

Ráadásul a historikus adatokból is egy új alj képe rajzolódhat ki. Az árfolyam a 200 hetes mozgóátlag alatt van, és egyes elemzők szerint az árfolyam ezzel elérte az aljat.

Ha a halálkereszt formációt nézzük, akkor az már a 23500 dolláros szinten feltűnt, most pedig jóval ez alatt van az ár.

A kereskedők és a technikai elemzésre alapozók sosem tudják pontosan meghatározni, hogy egy-egy medve vagy bikapiac meddig tarthat, de a historikus adatok sokszor tudnak segítséget nyújtani.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A 2015-2017 közötti bikapiac 1064 napig tartott, és a 2018-2021 közötti is pontosan ugyanennyi ideig.

Ha a piac az eddigi utat követi, akkor a 2017-18 közötti, és a 2021-es adatokból kiindulva még 1001 nap kellhet ahhoz, hogy új rekordárat láthassunk.

Dacára annak, hogy az előrejelzések néha egészen pontosak tudnak lenni, a BTC már rávilágított, hogy az elemzők rengetegszer tévednek is, ahogyan eddig is így történt.

Azok a spekulánsok, akik szeretnék elkerülni a nagyobb kockázatokat, jobb, ha a többi indikátort is gondosan tanulmányozzák, mint amilyen a nagyobb árak esetén tapasztalható volumen is.

Ez talán megkönnyítheti annak az eldöntését, hogy vajon tényleg visszatért-e a bikapiac.


Olvastad már? Ez egy jele a közelgő Bitcoin (BTC) Bull Run-ra?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!