Ez egy jele a közelgő Bitcoin (BTC) Bull Run-ra?

-

Az on-chain elemzés szerint a Bitcoin (BTC) árát nagymértékben befolyásolja a cápa- és bálna-címek növekvő száma

A Bitcoin (BTC) árfolyama átlépte a 20 000 dolláros határt, így a kriptopénzek zászlóshajója piaci kapitalizációja jelenleg többet ér, mint a Visa és a MasterCard együttes értéke.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legújabb lökés azután következett be, hogy az amerikai CPI-érték a piaci várakozásokhoz közel, 6,5%-on jött ki, ami lehetőséget teremt az olyan aszimmetrikus eszközök számára, mint a Bitcoin.

Ugyanakkor bizonyos on-chain adatok is jelzik a növekvő számú bálna-aktivitást, ami katalizátorként hathat a BTC pozitív árfolyamkilengésére.

Tömeges bálna felhalmozódás

Január 14-én a Bitcoin árfolyama átlépte a 21 000 dollárt, mivel a befektetők arra fogadtak, hogy az infláció talán elérte a mélypontját, vagy csökkenésnek indul.

A Bitcoin értéke 7,5%-kal emelkedett, és 21 299 dolláros csúcsot ért el. Az árfolyam november 8. óta nem volt 20 000 dollár felett, és a mai volt a 11. egymást követő nap a növekedés során.

Az Ethereum értéke nem kevesebb, mint 9,7%-kal emelkedett, míg más kriptopénzek, például a Cardano és a Dogecoin is jelentős árfolyam-emelkedést produkáltak.

Egy jelentés szerint, amelyet a Santiment, egy viselkedéselemző platform tett közzé, a 100 és 1000 BTC közötti Bitcoin (BTC) címek száma gyorsan növekedett.

A folyamatos bálna-felhalmozással az adatok továbbá azt jelzik, hogy az árpumpa valószínűleg hullámzó hatással lesz a szélesebb kriptopiacra is.

bitcoin

A Santiment által közzétett grafikonból kiderül, hogy több mint 416 olyan cím van, amely 100 és 1000 BTC közötti összeget birtokol.

Ez 3,04%-os növekedést jelent csak az elmúlt nyolc hétben. Az áremelkedéssel együtt a BTC kereskedési volumene is 38%-kal nőtt az elmúlt 24 órában.

Ezzel a Bitcoin teljes volumene nagyjából 44 milliárd dollárra nőtt, a piaci kapitalizáció pedig 9,46%-kal emelkedett a cikk írásakor.

Az árfolyama a legutóbbi áttörést megelőzően több héten keresztül a 16 000 és 17 000 dollár közötti szűk sávban ragadt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bitcoin (BTC) árfolyam-emelkedés

A Coinglass adatai azt mutatják, hogy az elmúlt hat napból öt napban a shortok több mint 100 millió dollár értékű pozíciókat likvidáltak az emelkedő mozgásokra reagálva.

A Coinglass-tól kapott adatok szerint pedig az emelkedő kilengések váratlanul érték a shortosokat, az elmúlt öt napban a short likvidálások meghaladták a 100 millió dollárt.

Január 14-én a legmagasabb összeg meghaladta a 296 millió dollárt.

Jelen állás szerint a Bitcoin (BTC) árfolyamával jelenleg 20 813 dolláron kereskednek.


Olvastad már? Hogyan lehet észrevenni a deepfake kriptós csalásokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!