Ez egy jele a közelgő Bitcoin (BTC) Bull Run-ra?

-

Az on-chain elemzés szerint a Bitcoin (BTC) árát nagymértékben befolyásolja a cápa- és bálna-címek növekvő száma

A Bitcoin (BTC) árfolyama átlépte a 20 000 dolláros határt, így a kriptopénzek zászlóshajója piaci kapitalizációja jelenleg többet ér, mint a Visa és a MasterCard együttes értéke.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legújabb lökés azután következett be, hogy az amerikai CPI-érték a piaci várakozásokhoz közel, 6,5%-on jött ki, ami lehetőséget teremt az olyan aszimmetrikus eszközök számára, mint a Bitcoin.

Ugyanakkor bizonyos on-chain adatok is jelzik a növekvő számú bálna-aktivitást, ami katalizátorként hathat a BTC pozitív árfolyamkilengésére.

Tömeges bálna felhalmozódás

Január 14-én a Bitcoin árfolyama átlépte a 21 000 dollárt, mivel a befektetők arra fogadtak, hogy az infláció talán elérte a mélypontját, vagy csökkenésnek indul.

A Bitcoin értéke 7,5%-kal emelkedett, és 21 299 dolláros csúcsot ért el. Az árfolyam november 8. óta nem volt 20 000 dollár felett, és a mai volt a 11. egymást követő nap a növekedés során.

Az Ethereum értéke nem kevesebb, mint 9,7%-kal emelkedett, míg más kriptopénzek, például a Cardano és a Dogecoin is jelentős árfolyam-emelkedést produkáltak.

Egy jelentés szerint, amelyet a Santiment, egy viselkedéselemző platform tett közzé, a 100 és 1000 BTC közötti Bitcoin (BTC) címek száma gyorsan növekedett.

A folyamatos bálna-felhalmozással az adatok továbbá azt jelzik, hogy az árpumpa valószínűleg hullámzó hatással lesz a szélesebb kriptopiacra is.

bitcoin

A Santiment által közzétett grafikonból kiderül, hogy több mint 416 olyan cím van, amely 100 és 1000 BTC közötti összeget birtokol.

Ez 3,04%-os növekedést jelent csak az elmúlt nyolc hétben. Az áremelkedéssel együtt a BTC kereskedési volumene is 38%-kal nőtt az elmúlt 24 órában.

Ezzel a Bitcoin teljes volumene nagyjából 44 milliárd dollárra nőtt, a piaci kapitalizáció pedig 9,46%-kal emelkedett a cikk írásakor.

Az árfolyama a legutóbbi áttörést megelőzően több héten keresztül a 16 000 és 17 000 dollár közötti szűk sávban ragadt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bitcoin (BTC) árfolyam-emelkedés

A Coinglass adatai azt mutatják, hogy az elmúlt hat napból öt napban a shortok több mint 100 millió dollár értékű pozíciókat likvidáltak az emelkedő mozgásokra reagálva.

A Coinglass-tól kapott adatok szerint pedig az emelkedő kilengések váratlanul érték a shortosokat, az elmúlt öt napban a short likvidálások meghaladták a 100 millió dollárt.

Január 14-én a legmagasabb összeg meghaladta a 296 millió dollárt.

Jelen állás szerint a Bitcoin (BTC) árfolyamával jelenleg 20 813 dolláron kereskednek.


Olvastad már? Hogyan lehet észrevenni a deepfake kriptós csalásokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!