20%-os leépítést jelentett be a Crypto.com

-

Kris Marszalek, a  Crypto.com alapítója elmondta, a medvepiaci nehéz körülmények között is működnie kell a cégnek, és a 70 millió ügyfél, valamint az erős pénzügyi helyzet ellenére is érzik az ellenszelet.

A piaci problémákra és a közelmúltbeli iparági eseményekre válaszul a vállalat 20%-kal csökkenti az alkalmazottai számát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Nehéz döntést kellett hoznunk ma, a munkatársaink számát nagyjából ötödével kell csökkentenünk. Akiktől búcsút veszünk, már megkapták az értesítést. Az elbocsátások nincsenek összefüggésben a munkatársak egyéni teljesítményével, és határozottan kijelenthetem, hogy mindegyiküknek része van a Crypto.com sikerében.”

Marszalek elmondta, hogy a döntést számos tényező befolyásolta, amelyek hatással vannak a vállalatra, még ha hatalmas erősödéssel 70 milliós felhasználóbázist is sikerült kiépíteniük.

Többek között a gazdasági lassulást és az előre nem látható iparági események azok, amelyek nagymértékben befolyásolhatják a tőzsde teljesítményét.

„A 2022-es évet nagy növekedéssel kezdtük, a teljes iparággal együtt erősödtünk egy felfelé ívelő pályán. A pálya emelkedése viszont megtört az év során, köszönhetően a negatív gazdasági események hatásának.”

A tőzsde már júniusban bejelentett egy kisebb leépítést, akkor az embereik 5%-ától, nagyjából 260 alkalmazottól váltak meg.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Marszalek akkor is úgy fogalmazott, hogy a makrogazdasági lassulás miatt vált szükségessé.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy novemberre az FTX tőzsde is bedől, most pedig már az ügyvezető szerint is látható, hogy ez mennyire jelentős mértékben rontotta le az iparág hitelességét.

„Többek között az ilyen események is rávilágítanak arra, hogy miért fontos a kifejezetten óvatos pénzügyi menedzselés. Ezért döntöttünk úgy, hogy meghozzuk a nehéz döntéseket, és tovább csökkentjük az állományunkat, hogy a cég hosszú távon is sikeres tudjon lenni.”

Alig pár nappal ezelőtt egy másik nagy tőzsde, a Coinbase is leépítésről számolt be.

A közleményükből kiderül, hogy 950 dolgozójuk elbocsátását határozták el, így a működési költségeiket 25%-kal tudják csökkenteni.

Emellett más tőzsdék, például a Kraken, Swyftx és a Huobi is csökkentette az alkalmazottai létszámát.


Olvastad már? Jamie Dimon szerint felhős az ég az USA gazdasága fölött

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!