20%-os leépítést jelentett be a Crypto.com

-

Kris Marszalek, a  Crypto.com alapítója elmondta, a medvepiaci nehéz körülmények között is működnie kell a cégnek, és a 70 millió ügyfél, valamint az erős pénzügyi helyzet ellenére is érzik az ellenszelet.

A piaci problémákra és a közelmúltbeli iparági eseményekre válaszul a vállalat 20%-kal csökkenti az alkalmazottai számát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Nehéz döntést kellett hoznunk ma, a munkatársaink számát nagyjából ötödével kell csökkentenünk. Akiktől búcsút veszünk, már megkapták az értesítést. Az elbocsátások nincsenek összefüggésben a munkatársak egyéni teljesítményével, és határozottan kijelenthetem, hogy mindegyiküknek része van a Crypto.com sikerében.”

Marszalek elmondta, hogy a döntést számos tényező befolyásolta, amelyek hatással vannak a vállalatra, még ha hatalmas erősödéssel 70 milliós felhasználóbázist is sikerült kiépíteniük.

Többek között a gazdasági lassulást és az előre nem látható iparági események azok, amelyek nagymértékben befolyásolhatják a tőzsde teljesítményét.

„A 2022-es évet nagy növekedéssel kezdtük, a teljes iparággal együtt erősödtünk egy felfelé ívelő pályán. A pálya emelkedése viszont megtört az év során, köszönhetően a negatív gazdasági események hatásának.”

A tőzsde már júniusban bejelentett egy kisebb leépítést, akkor az embereik 5%-ától, nagyjából 260 alkalmazottól váltak meg.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Marszalek akkor is úgy fogalmazott, hogy a makrogazdasági lassulás miatt vált szükségessé.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy novemberre az FTX tőzsde is bedől, most pedig már az ügyvezető szerint is látható, hogy ez mennyire jelentős mértékben rontotta le az iparág hitelességét.

„Többek között az ilyen események is rávilágítanak arra, hogy miért fontos a kifejezetten óvatos pénzügyi menedzselés. Ezért döntöttünk úgy, hogy meghozzuk a nehéz döntéseket, és tovább csökkentjük az állományunkat, hogy a cég hosszú távon is sikeres tudjon lenni.”

Alig pár nappal ezelőtt egy másik nagy tőzsde, a Coinbase is leépítésről számolt be.

A közleményükből kiderül, hogy 950 dolgozójuk elbocsátását határozták el, így a működési költségeiket 25%-kal tudják csökkenteni.

Emellett más tőzsdék, például a Kraken, Swyftx és a Huobi is csökkentette az alkalmazottai létszámát.


Olvastad már? Jamie Dimon szerint felhős az ég az USA gazdasága fölött

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!