India: Talengána állam a blokklánc-technológiát alkalmazna az állami szektorban

-

 

Az indiai Telangána állam az egész közigazgatási területre kiterjedő blokkláncprojektekkel szeretné átláthatóvá és hatékonyabbá tenni a nyilvános adminisztrációt.

A Business Standard július 26-án írta meg, hogy az állam kormányának egy vezető tisztviselője szerint a telangánai kormány számos kormányzati rendszerben szeretné implementálni a technológiát.

Egyetértési megállapodás a Nemzetközi Blokklánckongresszuson

Tealngána információtechnológiai és iparági titkára, Jayesh Ranjan azt mondta, „a következő hónapban tartandó Nemzetközi Blokklánckongresszuson néhány vállalattal egyetértési megállapodást írunk alá.”

Ranjan azonban nem nevezte meg azokat az állami adminisztrációs területeket, amelyekben a blokklánc-technológiát alkalmazni fogják.

A Nucleus Vision vezérigazgatója, Abhishek Pitti főszervező elmondta, hogy a Nemzetközi Blokklánckongresszus 3 napig tart majd. Augusztus 3-4. között a Hyderabad, augusztus 5-én pedig a Goa lesz a rendezvény házigazdája.

Becslések szerint a háromnapos esemény, amely elsősorban a blokklánc-technológia lehetőségeire összpontosít, nagyjából 3.000 embert vonzz majd. Szintén fellép majd 80 vendégelőadó, beleértve kormányzati személyeket, illetve a milliárdos amerikai kriptobefektetőt, Tim Drapert.

Egyre több állam adoptálja a blokkláncot.

A jelenlegi globális tendencia az, hogy a blokkláncot igencsak felkarolták a világ kormányai. A BTCManager július 25-én számolt be arról, hogy a kínai Nanking városa egy masszív, 1,48 milliárd dolláros blokkláncbefektetést jelentett be, amellyel lendületet szeretnének adni a nyilvános blokkláncprojekteknek. Kína Információtechnológiai Minisztériuma szintén csatlakozott az elfogadók hosszú sorához, amikor annak igazgatóhelyettese – a kínai gazdaság paradigmái között – felszólalt az úttörő technológia „ipari” adoptációja mellett.

Idén júniusban az indiai kormány bejelentette IndiaChain-nak nevezett nemzeti blokkláncprojektjének elindítását. A projekt állítólag biztonságot és nagyobb hatékonyságot kínálna az ingatlanpiacon, az ellátási láncban, az oktatásban, az energiaszektorban és a nemzeti személyazonosítás terén.

A kormány végső soron azt reméli, hogy miután nagymértékben implementálták a blokkláncmegoldásokat, azok megnövelik a kormány átláthatóságát – csökkentve a csalásokat és segítve a közjavak infrastruktúrájának egy jobb kiépülését, a szervezetek, az áruellátás, és a közszolgáltatások fejlesztése érdekében.

Még Dubai is azon dolgozik, hogy implementálja a blokkláncot egy speciális B2B modell segítségével. A város célja, hogy ezzel is továbbfejlessze az utazás és a turizmus ágazatát.

Forrás: btcmanager.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!