A gibraltári focicsapat kriptopénzben fizetne játékosainak

-

Gibraltár épp most lőtt egy váratlan gólt azon a mérkőzésen, amelyen a leginkább Bitcoin-barát európai joghatóságért küzdenek.

A helyi focicsapat nemrég azzal tűnt fel az újságok lapjain, hogy elhatározta, kriptopénzzel fizetne játékosainak.

A Gibraltar United kriptopénzben fizetné játékosait

A Gibraltar United F.C., egy 1943-ban alakult csapat, amely a Gibraltári Futball Liga első osztályában játszik, most elhatározta, hogy játékosai fizetéseinek rendezéséhez bevezeti a kriptopénzeket.

A klub állítólag ezt a tulajdonos, Pablo Dana segítségével biztosítaná be, aki egyébként a Quantocoin ICO befektetője. Dana a brit Guradiannak elmondta, hogy a következő szezonban az összes játékos szerződése tartalmaz majd egy olyan megállapodást, amely a kriptopénz-fizetésről fog szólni.

A tulajdonos kifejtette, hogy az átláthatóság sarkallta őket arra, hogy a kriptopénzeket bevezessék a Gibraltar United működésébe, mivel szerintük a technológia nyílt hozzáférésű természete korlátozná az „olyan korrupciós botrányokat, amelyek jelenleg a futballt sújtják.”

Az új módszer egyébként szintén számos előnnyel jár a külföldi játékosok számára, akiknek a Brit Tengerentúli Területeken nehézségeik adódhatnak a bankfiókok létrehozásával. A gibraltári jogi környezettel kapcsolatban Dana azt mondta: „20 évvel ezelőtt ez volt az első hely, ahol szabályozni kezdték a fogadóirodákat, amikor mindenki borzasztónak találta azokat. Megfelelőségi és pénzmosásellenes szabályokat fektettek le, majd létrehoztak egy platformot – megvan hozzá a kellő intelligenciájuk, hogy ugyanezt tegyék a kriptopénzekkel is.”

A kriptovaluták és a sport összekapcsolása egyébként egyáltalán nem újkeletű dolog, de általában a fogadásokra, a játékokra és promóciós ajánlatokra korlátozódnak.

Egy újságcikk szerint januárban a török amatőr liga egyik klubja, a Harunustaspor 4.500 líráért leszerződtette a 22 éves Omer Faruk Kiroglut, melyből 2.000-et bitcoinban fizettek ki.

Kriptoközpont

A legutóbbi előrelépéseken túl azonban Gibraltárnak más lehetőségei is vannak arra, hogy kriptoközponttá váljon. Ahogy a news.bitcoin.com is megírta, a január 1-én életbe lépett szabályozói mechanizmust arra tervezték, hogy megvédjék a kriptovállalkozások fogyasztóit, illetve azok saját jóhírnevét.

Néhány nappal később pedig a Gibraltári Tőzsde leányvállalatának platformja 6 kriptopénz értékesítésével hivatalosan is megnyílt a nyilvánosság számára. A váltón BTC, ETH, RKT, LTC, BCH és ETC tokenekkel kereskedhetnek a felhasználók.

 

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!