PwC: A Digitális eszközök közül jelenleg csak a digitális valuták használhatóak

-

A Pwc Switzerland egyik vezetője azt mondta, hogy a számos digitális eszköz közül jelenleg csak a digitális valutákat lehet ésszerűen használni – jelent meg egy július 31-i bejegyzésben a PwC weboldalán.

A posztban Roland Stadler, a PwC Switzerland vezetője, illetve adat és analitikai szakembere azt állítja, hogy miközben a digitális eszközök „első ránézésre hasonlóak”, közelebbről megvizsgálva valójában különböznek.

Stadler különbséget tesz a „digitális eszközök” és a „valuták” között, mert szerinte „szó szerint csak néhányat” nevezhetünk valutának. A digitális eszközöket három típusra osztja: vannak a valuták, mint a Bitcoin, a haszontokenek és az értékpapír tokenek.

Stadler szerint az olyan valuták, mint a Bitcoin fizetőeszközként és fizetési hálózatként szolgálnak anélkül, hogy egy központi intézmény bevonására lenne szükség. A haszontokenek a szoftver és a szolgáltatás „üzemanyagai”. Stadler az Ethereum-alapú okosszerződéseket hozta fel, hogy illusztrálja a különbséget a BTC és az ETH között. Megjegyezte, hogy miközben mindkettőt spekulációra használják, „nem különbözhetnek többé egymástól.”

A digitális eszközök harmadik osztálya, az értékpapír tokenek a digitális értképapírok formái. Ezek olyanok, mint a vállalatok részvényei, és egy projekt jövőbeli bevételeire épít.

Stadler szerint az értékpapír tokenek szabályozói nézőpontból „trükkösek” lehetnek, hisz ugyanolyan szabályozói követelmények alá eshetnek, mint a vállalatok kezdeti nyilvános ajánlattételei (IPO).

Miután Stadler többféle digitális eszközt definiált, összegzésképpen elmondta, hogy a valutaszerű digitális eszközök jelenleg az egyetlen használható tokenek, annak ellenére, hogy milyen spekuláció veszi őket körül a piacon.

Stadler szerint a BTC-re egy hosszú távú befektetésként kell tekinteni, mivel egyre növekszik annak fizetőeszközként való elfogadottsága.

„A technikai stabilitás egy nagyon fontos szerepet játszik. Elsődleges prioritást a biztonságos és a külső befolyásnak ellenálló eszközök élveznek… Mivel a tranzakciók fillérekbe kerülnek, a Bitcoin jelentős előnyökkel jár a költségek terén a nemzetközi kereskedés világában. Itt ugye a hagyományos fizetések nagyon magas tranzakciós költségekkel járhatnak.

Stadler rámutat, hogy a haszon- és értékpapír tokenek magas kockázattal rendelkeznek, „még azok a projektek is, amelyek mindenkit érintenek”. Hozzátette, hogy „a blokklánc-technológiát jelenleg körülvevő lelkesedés, és a magabiztos szélhámosok aránya eléggé jelentős.”

Utolsó megjegyzésként Stadler hangsúlyozza a BTC technológiai, társadalmi és gazdasági szempontból vett fontosságát, megemlítve, hogy ezek lehetőséget jelentenek az innovatív üzleti modellek számára.

Az okosszerződések, és a valóvilágbeli eszközök tokenizálása Stadler szerint még gyerekcipőben járnak, de a jövőben minden bizonnyal hatással lesznek a vállalkozásokra.

Az ICO-kkal kapcsolatban Stadler azt javasolja, hogy érdemes tőlük „távol maradni”, mivel „nagyrészt átverések, és még a becsületes projektek is olyan kicsik, hogy a piacot egyszerűen manipulálhatják.”

 

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!