Dél-Korea véget szeretne vetni a Bitcoin váltók adókedvezményes korszakának

-

A dél-koreai kormány új törvénymódosító csomagot jelentett be. A törvényjavaslatok alapján a bitcoin tőzsdék nem élvezhetik többé az adólevonások kedvezményét, amelyet jelenleg a kis- és középvállalkozások használnak ki.

A szabályozók azt is fontolóra vették, hogy tőkejövedelem utáni adót vetnek ki a kriptopénzek árusítására.

Lecsupaszított adókedvezmények

A dél-koreai kormány közzétette 2018-as Módosított Adótörvényét. A hétfőn kiadott hivatalos jelentésben a kormány azt írta, hogy „a következő évtől a virtuális valutákkal foglalkozó vállalkozások nem tartoznak többé a kis- és középvállalkozások adócsökkentésre jogosult iparágai közé.”

A dél-koreai kormány bejelentette 2018-as adómódosításait

A News1 kifejtette, hogy a kriptováltókat „mostanáig kockázatitőke társaságként, vagy kis- és középvállalkozásként kezelték, ha adózásról volt szó” – lehetővé téve számukra, hogy haszonra tegyenek szert a jövedelemadó levonása által. Más adókedvezményekkel kapcsolatban, amelyek az első négy év alatt megszerzett eszközökre vonatkoznak, a közlemény a következőket írja:

„A jelenlegi adómentességi szabályok alapján, a jövedelemadó és a vállalati adó 50%-tól 100%-ig csökkenthető 5 évig a startupok, kis- és középvállalkozások, illetve kockázatitőke társaságok számára.”

A kriptováltóknak magasabb adót kell fizetniük

A hírportál szerint a kormány azért döntötte el, hogy kizárja a kritpotőzsdéket a kis- és középvállalkozások adókedvezményre jogosult tagjai közül, „mert a kriptopénz-kereskedő vállalatok gátolják a hozzáadott érték növekedését.”

A felülvizsgált adótörvényt az Országgyűlés elé terjesztik majd, és amennyiben átmegy, következő évtől lép érvénybe.

A kriptováltók jelenleg kötelesek 22%-os vállalati adót fizetni, mondta a Seoul Finance, majd hozzátette, hogy „figyelembe véve, hogy a virtuálisvaluta-váltók mennyi bevételre tettek szert múlt éven, illetve korábban ebben az évben, becslések szerint az adómentesség összege is meglehetősen magas.” A kiadvány szerint a jelenlegi beállítottság alapján:

„A Bitsum váltónak, amelynek múlt évi becsült nettó jövedelme több mint 250 milliárd dél-koreai won (kb. 223 millió amerikai dollár) volt, 54,4 milliárd won (48,6 millió dollár) vállalati adót kellene fizetnie, de az 50%-os adókedvezménynek köszönhetően 27,2 milliárd wont (24,3 millió dollár) spórolhat meg.

 

Azonban „a kriptopénzek eladására vonatkozó adózásról nem szól a törvénymódosítási javaslat…arra hivatkozva, hogy több kutatásra van szükség” – hangsúlyozta a kiadvány. „A kormány fontolóra vette a virtuális valutákkal való kereskedés után származó jövedelemre kivetett tőkenyereségi adót, de konkrét adózási javaslat nem született.”

 

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!