A bitcoint is elfogadó Bitpay fizetőkapu 1,2 milliárd dolláros növekedésről számolt be

-

 

A Bitpay ügyvezető igazgatója, Sonny Singh legutóbb a bitcoin fizetési eszközként való hatékonyságáról számolt be, azt állítva, hogy a „bitcoint spekuláció és kereskedés helyett világszerte arra használják, hogy dolgokat vásároljanak vele.”

Az igazgató azt is elmondta, hogy a Bitpay 2018-ban 1,2 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolított le bitcoinban.

A Bitpaynek nem számít, ha összeomlik

Sonny Singh, a Bitpay ügyvezető igazgatója legutóbb a bitcoin fizetési eszközként való használhatóságáról beszélt.

Singh azt állította, hogy a „Bitcoin valójában működik”, majd hozzátette, hogy amikor „az emberek azt mondják, hogy ’ajaj, az árak nagyon lementek, össze fog omlani’ – nem függ össze azzal, amit én csinálok.”

A Bitpay vezérigazgatója kijelentette, hogy a „fontos az, hogy a bitcoint valójában spekuláció és kereskedés helyett világszerte arra használják, hogy dolgokat vásároljanak vele.” Singh azt állítja, hogy a Bitpay „1,2 milliárd dollárt továbbított”, hozzátéve, hogy „ez azt jelenti, az emberek 1,2 milliárd dollárnyi bitcoint használtak fel fizetésekre.”

Az széles adoptációhoz jobb kriptooktatásra van szükség
Forrás: news.bitcoin.com

Azon gondolatával ellentétben, hogy a bitcoin jelenleg fizetési módként „működik”, Singh kiemelte a kriptopénzeket illető fejlettebb oktatás szükségességét, amelyek nélkülözhetetlenek az adoptáció elterjesztésére.

„Amerikában mindenki hitelkártyát használ, vagy online begépeli a hitelkártya adatait. Mégis biztonságosabb és egyszerűbb QR-kódon keresztül tenni mindezt, mert nem kell megadni a kártyán szereplő számokat. […]

Az amerikai kereskedők pénzt spórolnak a bitcoinos fizetésekkel, mivel ilyenkor a tranzakciós költség 1%-a terheli őket, míg hitelkártya esetén ez a szám 4%. A kereskedők tehát jelentős pénzre tehetnek szert, ha elfogadják a bitcoinos fizetéseket.

De jelenleg nem értik meg a rendszert, nem részesültek megfelelő oktatással velük kapcsolatban. A felhasználóknak pedig ki kell alakítaniuk a bitcoin fizetési szokásaikat.

Számukra ez jobb és gyorsabb, mint a hitelkártya, és adatbiztonsági szempontból is megbízhatóbb” – mondta.

Singh hozzátette, hogy egy tipikus amerikai kriptopénz-használó főként spekulációként tekint a bitcoinra, ahelyett, hogy valódi lehetőségeit keresné.

Ahogy korábban a kriptoworld.hu azt már részletezte, illetve Singh állítása szerint is:

„Amerikában sok ember hallott már a bitcoinról, közülük mégis csak kevesen birtokolnak a kriptovalutából

Néhány technológiában érdekelt ember és egyetemista már vett bitcoint, mégs.em fogják elkölteni. Csak spekulációs célokra vették. Ha a bitcoinról kérdezed őket, elmondják, mennyi az ára, de semmi többet, mivel befektetési eszközként kezelik. Rá kell bírnunk ezeket az embereket, hogy elköltsék bitcoinjaikat.

A Bitpay számára az ázsiai régió a legjelentősebb

A Bitpay ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat elsődleges piaca Ázsia. Állítása szerint:

„Azt kell mondjam, Ázsia egy hatalmas piac a Bitpay, és összességében a bitcoin számára.

Úgy néz ki, ez sokáig így marad, és itt nemcsak a kereskedésről, hanem a vállalatokról is szó van.

Ha Kínában vagy Koreában élsz, és ki kell fizetned mondjuk egy egymillió dolláros amerikai számlát, bank segítségével 3-5 nap szükséges a tranzakció lebonyolítására, a költség pedig 3-4%.

Mi az egész dolgot el tudjuk intézni egy nap alatt 1%-os bitcoin tranzakciós költséggel. Na így küszöböli ki a bitcoin a fájdalompontokat. A világ legtöbb országában olcsóbb és gyorsabb, mint a banki átutalás.

Singh magabiztosságát is kifejezte, szerinte a bitcoin „a következő években az egyik fő termékké fog válni”, hozzátéve, hogy az egész „mindössze egy kis időbe telik.”

 

Forrás: news.bitcoin.com

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!