A Coinbase mostantól a font sterlinget is támogatja

-

 

Az amerikai Coinbase kriptováltó és pénztárca-szolgáltatás először teszi lehetővé a font sterlingben történő kereskedést – derül ki egy augusztus 1-jei hivatalos blogbejegyzésből.

Az új funkció segítségével a Coinbase a brit bankfiókkal rendelkező ügyfeleinek szeretne kedvezni azzal, hogy felgyorsítja a tranzakcióikat, hiszen így nem kell arra várni, míg a valuta átváltása megtörténik.

A Coinbase nyilatkozatában kiemeli, hogy a GBP-támogatást megelőzően a fiat pénzben történő kriptopénz vásárlások, illetve eladások több napig is eltarthattak a vállalat brit ügyfelei számára, a kriptovalutát ugyanis először euróra, majd angol fontra kellett váltani nemzetközi átutalások segítségével.

A funkció jelenleg csak néhány meglévő felhasználó számára elérhető, de megígérték, hogy „az elkövetkező hetekben” fokozatosan az összes brit ügyfélre kiterjesztik majd.

A bejelentésben a Coinbase azt is megjegyzi, hogy a vállalat „az elmúlt néhány hónapban” azon dolgozott, hogy a briteknek kedvező új lépést megtegye.

Márciusban a vállalat a Financial Conduct Authority (FCA) hatóságtól e-pénz engedélyt kapott arra, hogy fiat pénzben folytasson tevékenységeket. Szintén hozzáférést szerzett a Faster Payments Scheme (FPS) rendszeréhez, amely egy brit banki kezdeményezés, melynek célja a tranzakciók idejének lerövidítése.

Júliusban a Coinbase megváltoztatta előzőleg tett kijelentését, miszerint engedélyt kapott volna a SEC-től olyan kriptotokenek támogatására, amelyek az amerikai törvények szerint értékpapírnak minősülnek.

A platform elárulta, hogy az előző kijelentésekkel ellentétben sem a SEC értékpapír-felügyelet, sem a FINRA pénzügyi iparágat szabályozó hatóság nem hagyta jóvá, hogy a Coinbase értékpapír-kereskedőként tevékenykedhessen.

Korábban júliusban a vállalat bejelentette, hogy fontolóra vette 5 új kriptopénz bevezetését, beleértve a Cardanot-t (ADA), a Basic Attention Tokent (BAT), a Stellar Lumenst (XLM), a Zcash-t (ZEC) és a 0x-et (ZRX).

 

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!