Íme, mi történt ma a kriptopiacon

-

Tudni szeretné, mi történt ma a kriptopiacon? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra, a DeFi-re, az NFT-kre, a Web3-ra és a kriptoszabályozásra.

Július 3. első óráiban máris több millió dollárt veszített egy kriptoprojekt egy hackelés során, anélkül, hogy ez látható hatással lett volna a szélesebb piacra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Eközben a széles körben követett kriptoinfluencerek biztosak a Bitcoin ETF jóváhagyásában a következő hónapokban.

Íme, mi történt ma a kriptóban.

A Poly Network veszteségei a vártnál kétszer nagyobbak lehettek

A blokklánc interoperabilitási platform Poly Network több mint 5 millió dollárt bukhatott egy hackelésben, amely kihasználta az Ethereum Chain, Polygon Avalanche,Optimism (OP) és öt másik blokkláncot.

A Beosin biztonsági cég legfrissebb megállapításai szerint a támadók mintegy 10 millió dollárt loptak el, miután felszámolták az ETH-t a Poly Networkből.

Ennek ellenére a gyenge piaci likviditás miatt körülbelül 260 millió dollárt nem sikerült likvidálniuk.

Alig két év telt el a Poly Network legutóbbi hackelése óta, amelynek során elképesztő 600 millió dollárt elvesztett, és ezzel a Web3 történetének egyik legnagyobb bridge hackjévé vált.

Piac: Filecoin fellendül, miközben a legtöbb kriptoeszköz stabilizálódik

A Poly Network hackje nem tudta elijeszteni a kriptobikákat, ha megnézzük a július 3-i piaci teljesítményüket.

Nevezetesen, a kriptopénz piac kapitalizációja több mint 1,5%-kal nőtt, és napközbeni csúcsra, 1,17 billió dollárra emelkedett.

A top coinok közül a Filecoin (FIL) vezeti a nyereséget, amely 20%-kal 4,93 dollárra emelkedett, ami az elmúlt egy hónap legmagasabb szintje.

A kriptopiac kontra FIL/USD és GRT/USD teljesítmény. Forrás: TradingView

A többi legjobban teljesítő eszköz közé tartozik a Graph (GRT), amely 18%-ot ugrott napközben, és elérte egyhavi csúcsát 0,139 dolláron.

A Bitcoin ETF kérelmek hulláma a BlackRock nevű sztár vagyonkezelő cég vezetésével növelte a kriptopiac felfelé irányuló hangulatát.

Mindazonáltal a legtöbb top kriptovaluta nyomás alá kerülhet, ha a Federal Reserve 50 bázispontos további kamatszigorítást eszközöl 2023 végéig.

Szabályozási frissítések: Thaiföld, Hongkong és az Egyesült Királyság

Július 3. viszonylag jobb nap volt a kriptószabályozás tekintetében. A hongkongi szabályozók például egy új Web3 munkacsoportot neveztek ki, hogy felügyelje és biztosítsa a régió fenntartható kripto fejlődését.

A bejelentés a hongkongi kripto-barát szabályozás fellendítésére irányul.

A közelmúltban a Hongkongi Monetáris Hatóság (HKMA) nyomást gyakorolt a banki cégekre, köztük a Standard Charteredre, az HSBC-re és a Bank of China-ra, hogy fogadják el a kriptotőzsdéket ügyfélként.

Eközben az Egyesült Királyság további lépéseket tesz a kripto jogi kereteken belüli meghatározásának tisztázására, napokkal azután, hogy a szabályozó hatóságoknak felhatalmazást adott a kriptoszektor szabályozására vonatkozó szabályok bevezetésére és végrehajtására.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Július 3-án az Egyesült Királyság jogi bizottsága javasolta, hogy hozzanak létre egy speciális kategóriát a személyes tulajdonok között a kriptovaluták integrálására.

A bizottság szerint az új kategória lehetővé tenné számukra, hogy pontosan felismerjék a különböző típusú digitális eszközöket, a kriptovalutáktól kezdve a digitalizált eszközökig.


Olvastad már? Anthony Pompliano: „A SEC végül jóváhagyja a Bitcoin Spot ETF-eket”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!