Ideiglenesen leállt a Bitfinex – nem tudni az okát

-

Egy váratlan probléma miatt a Bitfinex ideiglenesen leállt, a Bitcoin árfolyammozgása pedig veszteségesre váltott.
A Bitcoin (BTC) szeptember 30-án eltörölte az éjszakai nyereséget, mivel a Bitfinexen hirtelen fellépő problémák tömeges leállást okoztak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitfinex vizsgálja a rejtélyes leállást

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD 43.000 dollárt veszített a híreket követően, miután a Bitstampon 43.800 dollár feletti helyi csúcsokat ért el.
Mivel a probléma forrása a cikk írásakor még mindig ismeretlen, a kereskedők a sötétben tapogatóznak, miközben az amúgy is érzékeny kriptopiac egy jól kiépült támaszra esett vissza.

„A platformmal kapcsolatos problémákat vizsgáljuk, és ideiglenesen le kell állítanunk a kereskedést” – írta a Bitfinex a legutóbbi szolgáltatási frissítés részeként.


Kedden a Binance, a világ legnagyobb volumenű tőzsdéje két órára felfüggesztette a kereskedést a tervezett karbantartás részeként, ami nem volt jelentős hatással a BTC árfolyamára.
Mivel azonban a csütörtöki nap már előre be volt táblázva, a Bitcoin úgy tűnt, hogy szeptembert majdnem pontosan a „legrosszabb forgatókönyv szerint” megjósolt 43.000 dolláros áron fogja zárni.
Ezzel a legnagyobb kriptopénz ismét igazolná a PlanB, a stock-to-flow modell készítője által felvázolt előrejelzéseket, aki szintén helyesen becsülte meg az augusztusi 47.000 dolláros zárást.
A Rekt Capital kereskedőtársa és elemzője eközben megismételte, hogy a BTC/USD-nek vasárnap végéig vissza kell szereznie a 21 hetes exponenciális mozgóátlag (EMA) szintjét az általános bikás lendület megőrzése érdekében.

Eközben a Bitcoin-piac általános jellege a legtöbbek számára még mindig messze nem volt medvés.
A gyenge árfolyammozgás ellenére továbbra is fennáll az esélye annak, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban drámai visszatérés következik be, összehasonlítva a 2020-as év azonos időszakával.
Legutóbb Cole Garner jegyezte meg, hogy a 40.000 dollár alatti nagy vevőtámogatási blokk a rendelési könyvben szereplő beállításokra emlékeztetett, amikor a BTC/USD tavaly szeptemberben 10.000 dolláron állt.


Ezen a héten Bobby Lee is úgy döntött, hogy nemcsak a 100.000 dollár, hanem akár a 200.000 dollár is elérhető lehet egy esetleges hétvégi „FOMO-ralit” követően.

Olvastad már? Bezárásra kényszerült egy Ethereum bányászati pool a kínai szigorítás miatt

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Bob Robinson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!