Ma 340 millió dollárnyi opciós szerződés jár le, ez nagy motivációt jelent, hogy megpróbálják 3000 dollár alatt tartani az árfolyamot az eladók.

Az ETH ára viszonylag nagy volatilitást mutat az elmúlt időszakban, a 4000 dolláros szint pedig erős ellenállást tanúsít.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ár augusztus óta lassan erősödik, de egyre agresszívebbek a korrekciók. Az október elsején lejáró opciós szerződéseket pedig főleg a medvék dominálják.

Az optimistább kötések nagyobb összeget tesznek ki, de elnézve az árfolyamot, ezek nem fognak túl sok vizet zavarni lejáratkor.

Az Ethereum a saját sikerének áldozata még most is, a defi és az NFT népszerűsége nagyban leterheli a hálózatot.

Az elmúlt 10 napban így az átlagos tranzakciós díj meghaladta a húsz dollárt.

Forrás: etherscan.io

Az OpenSea pedig az egyik 24 órás periódusban a teljes Ethereum gas-forgalom 20%-áért felelt. A Polygon társalapítója, Sandeep Nailwal szerint így csak idő kérdése, hogy az Ethereum átvegye a Bitcoin szerepét, mint domináns blokklánc-protokoll.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Ez azért ennél kicsit több tényezős történet, ráadásul Kínából is rossz hírek érkeztek, hiszen az egyik legnagyobb bányász-poolt leállíttatta a kormányzat.

Ilyen körülmények között a piacnak keményen kell dolgoznia, hogy az ether ára 3000 dollár fölött maradjon.

Forrás: Bybt.com

A bikák 2900 dollárnál, vagy annál magasabban kötötték az opcióikat, így ha az ár ez alatt marad, akkor a szerződések nagy része értéktelenné válik.

Hiába ők kötötték a nagyobb összértékű ügyleteket, ha az ár nem tart ki, bajban lesznek. A számok alapján elmondható, hogy az optimistább kereskedők kifejezetten az áremelkedésre számítva kötötték a szerződéseiket, a kötések mögött nem lelhető fel összetettebb stratégia.

Persze ez a becslés nem számol azzal, ha az összetettebb stratégiák például eltérő lejárati dátumú szerződéseket is tartalmaz.

A bikák gondban vannak

A medvék úgy tűnik, teljesen nyeregben vannak szeptember végére, és erősen motiváltak abban, hogy 2800 alatt tartsák az árfolyamot.

Figyelembe kell venni viszont, hogy a mostanihoz hasonló csökkenő trendekben egy-egy nagyobb eladó önmagában is további áresést okozhat, ha agresszív mértékű eladásba kezd.

Másrészről a bikáknak most jelentős erősödésre lenne szükségük, hogy az ether ára megragadjon 3000 fölött.

Lehetetlen kikalkulálni, hogy mekkora vételi forgalom kellene ennek a megvalósításához, de vélhetően nagyon nagy.

Ha addig nem történik különösen nagy változás az árban, az október elseje határozottan érdekes lesz a piac számára.

Olvastad már? Ideiglenesen leállt a Bitfinex – nem tudni az okát

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Stanley Osorio

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.