A Beepool, a negyedik legnagyobb Ethereum-bányászpool leállítja működését Peking kriptoellenes megnyilvánulásait követően.

A BeePool, a negyedik legnagyobb Ethereum-bányászpool bezárja működését a kínai kriptoszigorítás közepette.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kínai székhelyű Ethereum-bányászpool kedden bejelentette, hogy felfüggeszti működését „a legújabb szabályozási politikára reagálva”.

Azonnali hatállyal megszűnik az új felhasználók regisztrációja és a meglévő felhasználók alszámláinak hozzáadása, és várhatóan október 15-ig minden bányászati szerver leáll.

A bejelentés alig egy nappal azután érkezett, hogy híre ment, hogy a SparkPool, a második legnagyobb Ethereum-bányászpool hasonló okokból a hónap végéig felfüggeszti működését.

A BeePool és a SparkPool együttesen az Ethereum hashrátájának több mint negyedét adják.

Miután a kripto elleni fellépésében egy kis szünet következett be, a múlt hét végén világossá vált, hogy a Kínai Népbank növeli az új intézkedések sorát, és erősebb tárcaközi koordinációt szorgalmaz a kriptotevékenység visszaszorítása érdekében.

Az intézkedések célja a fizetési csatornák elvágása, az érintett weboldalak és mobilalkalmazások jogszabályokkal történő ellehetetlenítése.

A bányászat visszaszorítása hónapok óta a Bitcoin-bányászatra összpontosít, ami a bányászok országból történő jelentős elvándorlását vonta maga után. Most úgy tűnik, hogy a kínai kormány fókusza az Ethereumra helyeződött át.

Hétfőn a Guangming médium arról számolt be, hogy a hatóságok Belső-Mongólia autonóm régiójában 10.000 etherbányászgépet foglaltak le egy raktárból egy fülest követően.  A bányászgépek 11104 kWh áramot fogyasztottak.

A kiadvány szerint a belső-mongóliai hatóságok eddig 45 virtuálisvaluta-bányászati projektet állítottak le, amivel állítólag évi 6,58 milliárd kilowattóra áramot takarítottak meg, ami a kiadvány szerint kétmillió tonna normál szénnek felel meg.

A bányászati szigorítás hozzájárult ahhoz, hogy az ETH árfolyama tegnap 3000 dollár alá esett, jelenleg pedig 2863,71 dolláron kereskednek vele a CoinGecko szerint.

A BeePool négy éve működik, és jelenleg az Ethereum bányászati részesedésének 6,7%-át teszi ki. Az elmúlt héten több mint 3000 blokkot bányászott ki.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Bár a bányászat most nyereséges, a díjégetés bevezetése az Ethereum London hard forkjával némileg visszafogta a jövedelmezőséget, mivel a bányászok kevesebb jutalmat kapnak minden egyes blokkért.

A blokklánc folyamatban lévő Eth2-re történő frissítésének következő lépését az utóbbi napokban jelentették be. A bányászok a Proof-Of-Stake-re való áttérés miatt még inkább háttérbe szorulnak.

Olvastad már? Az SEC eljárást indított két mém részvénykereskedő ellen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!