Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

-

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra fókuszálnának.

A Bloomberg publikációja alapján a cég fél éve kezdte el a tőkegyűjtést, és ez alatt a hat hónap alatt 30 millió dolláros befektethető összeget szerzett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nem akarnak viszont itt megállni, és a mostani tervek alapján 2023 végére 100 millióra akarják növelni a tőkeállományukat.

A befektetési alap vezetőségében a régióban ismertnek számító befektetőket találhatunk, Ben Ng ismert Hong kongi nagybefektető, Curt Shi pedig a kínai techszektorban szerzett magának nevet.

Emellett két másik vállalat, a Sunwah Kingsway Capital Holdings és a Golin International Group szintén beállt az alap mögé, támogatóként.

Shi elmondása alapján a helyi befektetők nagyon alaposan megnézik, hogy a kriptoiparban egészen pontosan hová is fektetik a pénzüket, de ennek ellenére a tőkebevonás teljesen zökkenőmentesen lezajlott.

A pletykák szerint a helyi befektetők mellett ausztrál, kínai és szingapúri befektetők is megtalálhatók a ProDigital résztulajdonosai között.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az alap elsősorban Hong Kongra fókuszál, de a jövőbeni tervek között szerepel az ausztráliai és szingapúri terjeszkedés is, valamint az EU és az USA piacaira való belépés.

Jelen pillanatig a ProDigital hat különböző metaverzumos projektbe fektetett be, többek között a GigaSpece és az One Future Futball kezdeményezéseibe.

2022 októberében a helyi kormányzat bejelentette, hogy saját törvényt adnának ki a kripoipar szabályozására, idén februárban pedig a tőzsdefelügyelet be is mutatott egy tervezetet a szükséges engedélyezési folyamatokról, amelyet már akár idén nyáron bevezethetnének.

A város vezetősége úgy véli, a megfelelő engedélyeztetés rendkívül fontos, és az iparág szereplőinek meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, a pénzmosás elleni vagy a terrorfinanszírozás elleni intézkedések, a személyazonosítási protokollok, valamint az ügyfélvagyonok védelme érdekében is.

zeta

Olvastad már? Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép. Jean-Paul Blanc

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!