Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

-

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést.

Ahogy egyre nyilvánvalóbbá válnak az ellenőrizetlen AI-fejlesztéssel járó kockázatok, a kriptoközösség is tudomásul veszi a figyelmeztetést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mivel számos blokklánc és kriptoprojekt állítólag nagymértékben támaszkodik a mesterséges intelligenciára és a gépi tanulási algoritmusokra, a szakértők szerint az e területen folytatott szabályozatlan kísérletezés potenciális hatása katasztrofális következményekkel járhat.

Steve Wozniak, az Apple társalapítója csatlakozott Muskhoz, aki aláírta a nyílt levelet, ezzel is hangsúlyozva a helyzet sürgősségét.

Az értesülések szerint, ahogy a kripto egyre inkább összefonódik a mesterséges intelligenciával, a kormányokkal és a szabályozó szervekkel való megfelelő integráció kiemelkedően fontossá vált.

Megfelelő felügyelet nélkül az ellenőrizetlen kísérletezéssel járó kockázatok katasztrófát jelenthetnek a születőben lévő iparág számára.

Ezért számos szakértő szüneteltetni kíván minden nagyszabású AI-vállalkozást, amíg ezeket a kérdéseket nem sikerül megoldani.

Figyelmeztetés a nagy teljesítményű AI-rendszerek és a kriptográfiára gyakorolt hatások ellen

A levélben a technológiai vállalatokat arra ösztönzik, hogy ne fejlesszenek olyan mesterséges intelligencia (MI) rendszereket, amelyek meghaladják a GPT-4 képességeit, amely a nagy nyelvfeldolgozó rendszerek legújabb csúcstechnológiája.

A levél konkrétan a GPT-4-et nevezi a „nagy nyelvfeldolgozó rendszerek legújabb csúcstechnológiájának”.

A Fortune magazinban megjelent cikk szerint a mesterséges intelligencia modellek hatékonysága arányban áll mind a modellek méretével, mind a képzésükhöz szükséges speciális számítógépes chipek számával.

Ennek eredményeképpen a levél figyelmeztetésnek szánják, hogy a mesterséges intelligencia további fejlesztése olyan gépeket eredményezhet, amelyeket az ember nem tud irányítani.

A levél szerint a technológia üzleti szektora jelenleg válaszúthoz érkezett, ahol választania kell, hogy a biztonságra helyezi-e a hangsúlyt, vagy tovább feszegeti a mesterséges intelligencia növekedésének határait.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Félő, hogy ha az üzleti vállalkozások a GPT-4 képességeit meghaladó mesterséges intelligencia rendszerek fejlesztését folytatják, az katasztrofális következményekkel járhat, például munkahelyek megszűnésével, a magánélet megsértésével, sőt az emberiség egzisztenciális veszélyeztetésével.

A levél ezért arra ösztönzi a technológiai vállalatokat, hogy gondolják át tevékenységük lehetséges következményeit, és felelősségteljesebben közelítsék meg a mesterséges intelligencia fejlesztését.

Dióhéjban a levél arra ösztönzi a technológiai vállalatokat, hogy tanúsítsanak óvatosságot, és tartózkodjanak az egyes cégek által kínáltnál fejlettebb mesterséges intelligencia rendszerek kifejlesztésétől.

zeta

Olvastad már? Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!