Hong Kongban is elstartolna a digitális jüan még az idén

-

A városállamban nemrégiben bemutatták a 2024-es költségvetési tervezetet, és ebből kiderül, hogy a vezetőség jelentős összegeket költene a digitális jüan tesztelésére, valamint különböző web3-as kezdeményezésekre.

A tervek alapján új szabályozásokat léptetnének majd életbe, és a stablecoinok esetén is újításokra várhat a lakosság.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Web3 stablecoin Sandbox és a Digital Yuan Pilot bővítése Hong Kongban

Paul Chan, Hong Kong pénzügyminisztere elmondta, a város digitális ökoszisztémája jó ütemben fejlődik, és ennek jegyében akarnak tovább terjeszkedni, fejlesztéseket végezni, köztük olyanokat, amelyek felgyorsíthatják az innovációt.

Chan azt is bejelentette, hogy az e-HKD, azaz az elektronikus Hong Kongi Dollár, a városállam tervezett központi banki digitális valutája újabb felhasználási módokat kaphat majd, a már megcélzott programozhatóság, offline fizetés, és tokenizáció mellett.

Ezeket a funkciókat már a tesztelések első fázisában kipróbálták, és a bevezetésük szinte biztosra vehető.

A városban emellett elérhetővé tennék a digitális jüant is, így annak a terjedése is tovább folytatódhat Hong Kongban.

Chan részletesen kifejtette, hogy a lakosságnak módja lesz saját tárcát létrehozni a digitális jüanhoz, a város úgynevezett Faster Payment System szolgáltatásának a használatával, ezt pedig már le is tesztelték tavaly októberben, az Asian Games játékipari rendezvény keretein belül, hogy hogyan tudják integrálni a határokon is átnyúló fizetéseket a rendszerbe.

Chan azt is bejelentette, hogy a városban engedélyezni akarják, hogy stablecoinok kibocsátásával kezdjenek kísérletezni az intézmények, mindezt úgy, hogy biztonságos környezetet teremtenek a próbálgatáshoz anélkül, hogy gátolnák az innovációt.

A próbaüzemek során a résztvevők különböző kibocsátási sémákat, üzleti megoldásokat tesztelhetnek le, és megismerhetik a szükséges befektető-védelmi intézkedéseket, az elvárt kockázatkezelés mértékét.

Az itt nyert tapasztalatok során tudják kidolgozni a jogszabályi részleteket a törvényhozás számára.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Januárban a város bejelentette, hogy a kriptopénzek OTC-kereskedése esetén sokkal szigorúbb szabályozásra törekednek.

Joseph Chan Ho-lim, a pénzügyminiszter-helyettes úgy fogalmazott, hogy főleg a kínai állampolgárok körében népszerűek ezek a platformok, akik ezeket használják közvetítőként, hogy kriptoeszközökbe fektethessék a pénzüket.


Olvastad már? Még mindig messze van az Ethereum ATH-ja!

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!