Hol érdekli a legjobban az embereket a bitcoin?

-

Satoshi Nakamoto 15 éve indította útjára a Bitcoin hálózatot, mára pedig a világ legnagyobb pénzpiacain is elérhető ETF formájában, és vannak országok, ahol hivatalos pénznem.

Az évek alatt rengeteg minden történt ezen a területen. Nevezték már piramisjátéknak, és halottnak nyilvánították több száz alkalommal, mára mégis billió dolláros eszközosztálynak számít.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A növekedési ütemét tekintve sokan ahhoz hasonlítják, ahol az internet volt 1997-ben, és bár a hegymenet többször is megszakadt már, a hosszú távú trend kifejezetten kedvezőnek mutatkozik.

A Google Trend adataiból kiderül, hogy az emberek, a kereskedők ismét egyre nagyobb számban kezdenek visszaszállingózni a területre, és sok helyen kiugróan magas az érdeklődés.

Forrás: Google

El Salvadorban keresnek rá a legtöbben a bitcoinra, de ez talán nem meglepő, hiszen a Közép-amerikai állam vezette be elsőként hivatalos pénznemnek a bitcoint, pár éve.

2021-ben a hírek címlapjára jutott a Nayib Bukele elnöksége alatt álló nemzet, miután a kormányuk először hivatalos pénznemmé tette a bitcoint, majd később számtalan kezdeményezésben fontos szerepet szánt a vezető kriptopénznek.

Az országban egészségügyi, oktatási projekteket finanszíroznak a bitcoin segítségével, vulkáni eredetű geotermikus energiával működtetnek bányászfarmokat, és az ország államkincstára évek óta tartalékként vásárol bitcoint.

A 2022-es medvepiacot is túlélték, valamint számos, nemzetközi politikai szervezet támadását is túlélték, köztük az IMF próbálkozását, akik megpróbáltak nyomás gyakorolni a kormányra, hogy tegyenek le a bitcoinról.

El Salvador jelenleg 400 millió dollárnyi bitcoinnal rendelkezik, így ők vezetik a listát, de a második helyen Nigéria jön, nem sokkal lemaradva a népszerűséget tekintve.

Az afrikai nemzet évek óta magas inflációval küzd, és közben megpróbálják a kriptoipart, egészen pontosan a Binance tőzsdét hibáztatni, a lakossággal elhitetni, hogy ők okozzák a valutájuk elértéktelenedését, nem pedig a politikusok pénznyomtatása.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A kormány eleinte a kriptopénzek betiltásával is megpróbálkozott, ezt viszont tavaly év végén feloldották, mert megoldhatatlannak ítélték.

Számtalan tanulmány született arról, hogy a kevésbé barátságos hozzáállás ellenére az országban mégis kifejezetten magas a bitcoin elfogadottsága, és a kriptopénzek népszerűsége.

A Google Trends adatai is ezt támasztják alá, a keresési számok alapján a második helyen Nigéria áll.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

El Salvador és Nigéria valamilyen szinten érthető, de a top5 további három helyezettje akár meglepő is lehet. Lichtenstein, Svájc, és Ausztria nem küzd magas inflációval, és mindegyik gazdasága erősnek mondható.

Ausztria és Lichtenstein esetében nem lehet sokat tudni arról, hogy mi lehet az érdeklődés hátterében, de Svájc esetében a kriptoipar kifejezetten erősnek számít több kanton esetében is.

A svájci piacon több bank is kínál kriptopénzes szolgáltatásokat, Zug kanton esetében pedig akár közszolgáltatásokért is lehet fizetni bitcoinnal vagy etherrel.

Olvastad már? Így érheti el a Bitcoin (BTC) idén a 150.000 dollárt

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!