Így érheti el a Bitcoin (BTC) idén a 150.000 dollárt

-

150.000 dollár egyetlen BTC-ért, úgy tűnik, hogy ez lesz a legtöbbet emlegetett árcédula 2024-re.

A Bitcoin árfolyam az év eleje óta több mint 60%-kal emelkedett, és máris áttörte a 2021-es 69.050 dolláros történelmi csúcsát, és egy új, majdnem 74.000 dolláros csúcsot térképezett fel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A leglenyűgözőbb ebben a mérföldkőben az, hogy a legutóbbi csúcs a negyedik feleződést megelőzve jött létre, először a történelemben.

Alig egy hónap van hátra a BTC termelésének feleződéséig, a bikás jóslatok száma pedig folyamatosan emelkedik, és a legutóbbi, aki 150.000 dollárt vázolt fel 2024-es árcélként, az a Morgan Creek Capital Management vezérigazgatója és CIO-ja – Mark Yusko.

A BTC idén 150 ezer dollárra emelkedik?

A CNBC Fast Money című műsorának nyilatkozva Yusko kiemelte a Bitcoin előnyeit más kriptovalutákkal szemben, de az aranyhoz képest is.

„A Bitcoin a király. Ez a domináns érme. Az arany jobb formája.”

Yusko szerint a BTC éves emelkedése mögött elsősorban az államokban januárban napvilágot látott spot Bitcoin ETF-ek állnak.

A pénzügyi termékek iránt valóban hatalmas kereslet mutatkozott a befektetők részéről, hiszen a kereskedés első két és fél hónapjának nettó beáramlása nem kevesebb, mint lenyűgöző.

A fedezeti alapkezelő azonban úgy véli, hogy a BTC-nek még van tere a növekedésre, különösen a közelgő felezés miatt, amelyre a tervek szerint április végén kerül sor.

„A nagy elmozdulás a felezés után történik. Az év vége felé kezd… parabolikusabbá válni. És történelmileg körülbelül kilenc hónappal a felezés után, tehát valamikor a hálaadás, karácsony környékén látjuk az árfolyam csúcsát a következő medvepiac előtt.”

A szélesebb skálát tekintve azt jósolta, hogy a BTC ára a dollárral szemben a következő évtizedben akár tízszeresére is emelkedhet.

Ez azt jelentené, hogy egy Bitcoin valahol 700.000 dollár körül érhetne.

Valóban 150.000 dollár?

Nem Yusko az egyetlen prominens személy, aki idénre 150 000 dolláros árfolyamot jósolt a Bitcoin számára.

A Fundstrat munkatársa, Tom Lee is azok közé tartozott, aki szerint az eszköz 2024-re több mint kétszeresére növelheti az értékét a jelenlegi pozícióhoz képest, mivel vonzó az ezredfordulósok és a Z generáció számára.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Érdekesség, hogy a Standard Chartered, a brit multinacionális bankóriás, amely korábban a Bitcoin leghangosabb kritikusai közé tartozott, szintén hasonló előrejelzést osztott meg az eszközzel kapcsolatban.

A bank elemzői egy friss jelentésükben 50%-kal megemelték korábbi előrejelzésüket, és azt mondták, hogy a BTC 2024-ben elérheti a 150.000 dollárt, jövő év végére pedig a 250.000 dollárt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A KuCoin jogi kihívások és visszavonási hullámok közepette stabil marad

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!