A KuCoin jogi kihívások és visszavonási hullámok közepette stabil marad

-

A Seychelle-szigeteki székhelyű KuCoin kriptovaluta-tőzsdét – annak ellenére, hogy büntetőjogi vádakkal és a pénzügyi tartalékaival kapcsolatos aggodalmakkal kell szembenéznie – Ki Young Ju, a CryptoQuant kriptoelemző cég vezérigazgatója „rendben találták”.

Ju jóváhagyására a KuCoin azon felhasználói aggodalmak közepette került sor, hogy a KuCoin képes-e teljesíteni a kifizetési kérelmeket, különösen a Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) kifizetések közelmúltbeli ugrásszerű növekedése miatt.

A KuCoin tőzsde körüli izgalmak


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ju megjegyezte, hogy ezek a főként lakossági felhasználók által kezdeményezett visszavonások kevéssé befolyásolták a KuCoin teljes tartalékát.

Nyilatkozott az X-en,

„Úgy tűnik, hogy nem vegyítik az ügyfelek pénzeszközeit, és elegendő tartalékkal rendelkeznek a felhasználói kivonások feldolgozásához”, ami a láncon belüli elemzés alapján arra utal, hogy a tőzsde stabil.

A KuCoin pénzügyi állapota robusztusnak tűnik, a Scopescan adataiból kiderül, hogy a több blokklánchálózatban lévő teljes portfólióegyenlege 4,889 milliárd dollárt tesz ki.

Ez a megnyugtató adat akkor érkezett, amikor az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma március 26-án vádat emelt a KuCoin alapítói, Chun Gan és Ke Tang ellen.

A vádak között szerepelt a nemzetközi pénzmosás elleni program létrehozásának elmulasztása, valamint az az aggodalom, hogy a platform elősegítette a „pénzmosást és a terrorizmus finanszírozását”.

Ju kiemelte a KuCoin és az összeomlott FTX kriptotőzsde közötti kulcsfontosságú működési különbséget is, rámutatva a KuCoin azon gyakorlatára, hogy nem keveri az ügyfelek pénzeszközeit a saját tartalékaival.

Ez az operatív integritás kulcsfontosságú a felhasználói bizalom szempontjából, különösen akkor, amikor jogi kérdések vagy a tartalékok állapotával kapcsolatos aggályok arra késztetik a befektetőket, hogy kivonják eszközeiket a tőzsdékről.

A kriptoközösség elevenen emlékeztet az FTX-ből történő gyors pénzkivonásra a bizalomvesztést követően, amelyet a Binance korábbi vezérigazgatójának, Changpeng „CZ” Zhao-nak az FTX natív FTT tokenjével kapcsolatos tweetje váltott ki.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A KuCoin-hoz hasonló nagy tőzsdéknél a tartalékokkal kapcsolatos aggodalmak szélesebb körű következményei túlmutatnak a felhasználói bázisukon, és potenciálisan az egész piacra kiterjedő következményekhez vezethetnek.

A KuCoin alapítóival szembeni vádak súlyossága ellenére azonban a kriptopénzpiac viszonylag visszafogottan reagált.

KuCoin

A piac hangulatát mérő Crypto Fear & Greed Index 75-ös pontszámmal „kapzsiságot” jelez, ami arra utal, hogy a szélesebb kriptopiacot továbbra is nagyrészt hidegen hagyják a KuCoin körüli fejlemények.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Csökken az érdeklődés a Bitcoin spot ETF iránt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!