Csökken az érdeklődés a Bitcoin spot ETF iránt

-

A Bitcoin (BTC) kínálati felszívásának közelmúltbeli csökkenése a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) által mutatott érdeklődés csökkenését jelezte ebben az eszközosztályban.

Ezt a CryptoQuant álnevű elemzője, Oinonen_t állapította meg egy új jelentésében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC spot ETF-piac enyhe visszaesésnek lehet tanúja

A Bitcoin ETF-ek általi BTC kínálati abszorpciója azt követi nyomon, hogy az újonnan bányászott érméket milyen ütemben szerzik meg vagy veszik magukhoz ezek az alapok.

Ez a mérőszám azért fontos, mert a spot ETF-ek általi megnövekedett kínálatfelvétel potenciálisan felfelé irányuló árnyomáshoz vezethet a BTC-n.

Fordítva, a kereslet csökkenése a vezető érme értékének potenciális csökkenését jelezheti.

Az Oininen_t úgy találta, hogy az érme kínálati abszorpciója nemrég negatívba fordult, és -0,38-as mélypontra esett. A fenti álláspontot megerősítve az elemző úgy vélekedett,

„A 21 nap múlva bekövetkező feleződés körüli felhajtás ellenére a bitcoin spot ára nem mozdult el drámaian az elmúlt 30 napban. A stagnáló árfolyammozgás egyik magyarázata az ETF-ek negatív kínálati abszorpciója”.

Az elemző hozzátette, hogy amikor a spot ETF-ek nem tudják felszívni az újonnan bányászott érméket,

„a naponta kibocsátott mintegy 900 bitcoin iránti keresletnek más forrásokból kell származnia”.

A jelenlegi piacon azonban az ezeket az érméket általában felhalmozó lakossági befektetők figyelmüket a mémérmék felé fordították.

Az elmúlt hetekben néhány Solana (SOL) alapú mém érme értéke három számjegyűre nőtt, ami a mém érmék piaci kapitalizációjának jelentős emelkedéséhez vezetett.

Oininen_t szerint,

„Noha a lakossági befektetők egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a bitcoin iránt, a figyelmük középpontjában az új Solana-alapú tokenek és ” mém-érmék ” állhatnak.

Az elemző arra a következtetésre jutott, hogy a negatív kínálati abszorpció átmeneti hátrányt jelent a spot ETF-piacon,

„A nagyobb kép még mindig ígéretesnek tűnik. Egy többéves forgatókönyvet látok, amelyben a bitcoin megpróbálja elérni az arannyal való piaci kapitalizációs egyenlőséget, ami 1000 százalékos emelkedést jelentene a jelenlegi spot árhoz képest”.

A Bitcoin spot ETF-ek volumene a bevezetés óta jelentősen megnőtt. A cikkírás idején 182 milliárd dolláron állt, így az eszközkategória napi összesített volumene több mint 3500%-kal emelkedett.

Forrás: The Block

A 24 milliárd dolláros kezelt eszközértékkel (AUM) a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) jelenleg a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik a BTC spot ETF-ek piacán.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Oroszország betáraz a kínai jüanból

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!