Hogyan szárnyalta túl a WIF árfolyama a Bitcoint ezen a fontos területen?

-

Az áprilisi veszteségek átgyűrűztek májusba, és nem minden kriptoeszköz jól kezelte a piaci dömpinget.

Ezen nem segített az sem, hogy a Bitcoin (BTC) a 60.800 és 72.700 dolláros kéthavi ársávja alá tört a grafikonokon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy az várható volt, a BTC tartomány alá zuhanása nagyobb nyomást gyakorolt a piac altcoinjaira.

Néhány altcoin ugyanis több mint 30%-kal vagy 40%-kal veszített értékéből. Néhány azonban dacolt ezekkel a trendekkel, és megtartotta a bikás piaci struktúráját.

Ansem kriptoelemző a mémcoin Dogwifhat-ot (WIF) emelte ki a piaci visszaesés során.

Valójában ismételten hangsúlyozta, hogy a WIF a BTC-vel ellentétben megtartotta bikás piaci struktúráját.

WIF
Forrás: X

„Balra a dogwifhat, a vezető mém ebben a ciklusban, jobbra a bitcoin. Melyik tartotta jobban a bullish piaci struktúrát ezen a visszaesésen?”

A kevésbé ismerősök számára a piaci struktúra egy pillanatfelvétel a tokenek árfolyammozgásáról a grafikonokon, és ez lehet bikás vagy medvés.

A grafikon alapján március óta a WIF a 2 dolláros szint felett konszolidálódott, és a felerősödött eladási nyomás nem nyomta a támasz alá.

A WIF árfolyama a kulcsfontosságú támasz felett volt, és a kulcsfontosságú mozgóátlagok (színes vonalak) felett lebegett. Mivel még mindig általános emelkedő trendben van, a WIF piaci struktúrája bikának tekinthető.

A BTC grafikonján az árfolyam a kéthavi támasz alá, 60 ezer dollár körüli szintre esett, és az egyik mozgóátlag alatt tartózkodott.

A technikai elemzés (TA) alapján ez a BTC piaci struktúrájának megtörését és medvés irányba való átfordulását jelentette.

Így a TA szempontjából, kifejezetten a piaci struktúra alapján a WIF jobban ellenállt a piaci zuhanásnak, mint a BTC.

A Bitcoin jobban tartotta az értékét, mint a WIF

Ha azonban az eddigi csúcsától a jelenlegi szintekig követjük, a WIF kétszer annyi értéket veszített, mint a BTC.

Konkrétan a WIF 4,86 dolláros rekordmagasságot ért el, de a cikk megjelenésekor 2,75 dolláron kereskedtek vele, ami 44%-os esést jelent.

WIF
Forrás: coingecko.com

Ellenben a BTC a cikkírás idején 58.000 dollár feletti érték alapján mintegy 20%-ot esett a 73.700 dolláros rekordmagas értékéhez képest.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A WIF értéke a rekordmagasról leesett érték százalékos aránya alapján kétszer olyan nagyot esett a BTC-vel szemben.

Ettől függetlenül a WIF bikás piaci struktúrája azt jelenti, hogy a fent említett zuhanás ellenére a piac javulásával gyorsabban is talpra állhat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Itt a Solana legnagyobb multichain jófiúja, a Dogeverse

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!