Még két hónapig szünetelhet a bitcoin árfolyam-emelkedése

-

A bitcoin felezéstől széles körben azt várják, hogy pozitív hatással lesz a kriptovaluta árára, de az elemzők rövid távon arra számítanak, hogy a helyzet nem lesz ennyire egyértelmű.

A Bitfinex tőzsde elemzői szerint a bitcoin akár két hónapos árkonszolidáción is áteshet a felezés után, ugyanezen az árfolyamon maradva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitfinex Alpha piaci jelentés legújabb kiadásában a szakértők úgy fogalmaznak, hogy a bitcoin továbbra is a kriptopiac vezetője májusban, és az egész kriptopiaci kapitalizáció legfőbb indikátora lehet.

A jelentés szerint a makrogazdasági környezet rugalmasabb, mint az előző években, és a kamatlábak csökkentésének valószínűsége rövid távon alacsony.

Ezenkívül az elemzők szerint a lakosság és a vállalkozások jobban felkészültek és tájékozottak az alapvető gazdaság állapotáról, mint a kriptopiac előző ciklusai során.

„Ennek eredményeként úgy gondoljuk, hogy a bitcoin árfolyamában 1-2 hónapos konszolidációt tapasztalhatunk, 10.000 dolláros ingadozásokkal mindkét oldalon, lefelé és felfelé egyaránt.”

A jelentés hozzáteszi, hogy a bitcoin árára gyakorolt bármilyen pozitív hatás a felezés után – amely csökkentette az új BTC forgalomba hozatalának sebességét a piacon – csak a későbbi hónapokban fog érezhetővé válni, amennyiben a gazdaság jobban magához tér.

Számos kriptokereskedő hasonló nézeteket vall a bitcoin egy hónappal ezelőtti csúcspontjaihoz képest bekövetkezett legutóbbi konszolidációjáról.

Michaël van de Poppe, az MNTrading kereskedőcég alapítója arra utal, hogy a bitcoin dominanciája elérhette csúcsát, ahogy a kereskedők elkezdik a likviditást az altcoinok felé terelni.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A kriptokereskedő, Matthew Hyland szintén ezt a nézetet vallja, kiemelve, hogy a bitcoin piaci dominanciája elveszítette a főbb támaszát, így az altok indulhatnak majd emelkedésnek.

A Bitfinex Alpha jelentés a Bitcoin piaci dominanciájának csökkenésének technikai részleteibe is belemerült.

Megjegyzi, hogy a Bitcoin felezések történelmileg az altok felé terelik a figyelmet, amelyek raliba kezdenek, és sokszor nagymértékben meg tudják növelni a piaci részesedésüket.

bitcoin
Forrás: TradingView

„Ez a váltás azért történik, mert a bitcoin lecsökkent bányászati ütemét hosszú távú bikás fejleménynek tekintik, ez viszont növeli a befektetők kockázatvállalási étvágyát, arra ösztönözve őket, hogy alternatív kriptovalutákból keressenek potenciálisan magasabb hozamokat.”

Az ether legutóbbi piaci teljesítménye alapján két egymást követő héten felülmúlta a bitcoin árfolyamának az emelkedését, ami utoljára 2023 februárjában fordult elő.

A Bitfinex elemzői hozzáteszik, hogy az ETH/BTC mutató 7,5%-os emelkedése az ETH legnagyobb heti nyeresége a bitcoin ellenében az év eleje óta.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelentés kiemeli az ether hosszú távú szerepét is az altcoin piac indikátoraként, amely történelmileg elsőként mozgatja meg a piacot, mielőtt más kriptók utolérik a piaci trendek tekintetében, és felveszik a ritmust.

A Checkmate becenéven ismert szakértő, a Glassnode vezető on-chain elemzője is kommentálta a bitcoin legutóbbi konszolidációját, és elmondta a követőinek, hogy a bitcoin határidős ügyleteiben fokozatos „tőkeáthelyezés” zajlik a kevésbé nagy tőkeáttételt használó ügyletek irányába, és ez a trend már március közepe óta tart.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Havonta 100 dollár stratégia, hogy szerencsét csinálj 2024-ben a kriptovalutával

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!