Hogyan adjuk el kriptót a Metamaskon keresztül?

-

Ma már számos olyan kriptotárca (Metamask) létezik, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül váltsunk kriptopénzt a bankszámlánkon lévő fiat valutáért cserébe, vagy éppen kriptót adjunk el.

Mikor fiat valutát váltunk kriptóra, akkor arra on-ramp néven hivatkozunk, amikor pedig kriptót adunk el, és fiat pénzt kapunk, akkor az az off-ramp.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legtöbb esetben az ilyen vásárlást és eladást a centralizált tőzsdéken lévő tárcákból intézhetik a felhasználók, de mára már több szolgáltatás is van, például a Moonpay, a Transak, vagy a Revolut Ramp, amely a privát tárcákon keresztül is lehetővé tudja ezt tenni.

A Global Crypto Onramp Report felmérései alapján viszont a kriptovásárlások 50%-a sikertelen, és a menet közbeni megszakítás aránya pedig elérheti a 90%-ot.

Forrás: cointelegraph.com

Egy másik érdekesség, hogy míg a BTC és az USDT vásárlása általában zökkenőmentes, ETH esetén többször szembesülnek problémákkal a vevők.

Az ilyen funkciók megtalálhatók több népszerű tárca esetében, és közéjük tartozik a Metamask böngészős tárca is. A felhasználók így a centralizált tőzsdék kikerülésével tudnak kriptókat venni és eladni.

Ebben a cikkben mi elsősorban arra fókuszálunk, hogy a tárcában tárolt kriptopénzeket hogyan lehet fiat valutára váltani, majd a pénzt a bankszámlánkra utaltatni.

A Metamaskon keresztül végrehajtott kriptoeladás egy néhány lépésből álló folyamat, viszont ehhez szükséges az, hogy a felhasználó rendelkezzen ETH-val a Metamask tárcájában, és egy regisztrált felhasználói fiókkal a kiválasztott off-ramp szolgáltató esetén.

  • Első lépésként látogassuk meg a Metamaskon belül a Portfolio menüpontot, vagy weben keresztül látogassuk meg a portfolio.metamask.io oldalt!
  • Következő lépésként a tárcánkkal csatlakozzunk az oldalhoz!
  • A bal felső sarokban találjuk a „Sell” opciót, erre kattintva jön elő az eladási felület.

Metamask

  • Alul találunk egy olyan lehetőséget, hogy „Faster payments”, emögött vannak az általunk keresett off-ramp szolgáltatások.

Metamask

  • Válasszuk ki a „Debit or Credit card” lehetőséget!

Metamask

Miután ezzel megvagyunk, feltűnik a rendelkezésre álló szolgáltatók listája, ebből válasszuk ki azt, ahol regisztrációval rendelkezünk, majd adjuk meg a kártyánk adatait, amelyre a pénzt szeretnénk fogadni!

 

Vegyük figyelembe, hogy az utalás során jutalékot fizethetünk, ez a szolgáltató által kirótt díj, amelyért a váltást elvégzi nekünk.

Emellett a Metamask felé is fizetnünk kell, mégpedig az Ethereum hálózat tranzakciós díját, amely magáért a kriptoutalásért fizetendő.

Ha pedig ez nem lenne elég, egy esetleges „Processing fee” is feltűnhet, amely a további, előre nem látott költségek fedezésére szolgálhat.

A Metamask és a Transak közötti integráció segítségével a felhasználók így könnyen juthatnak készpénzhez a kriptóik eladásával, és a többi szolgáltató esetén is hasonlóan tudunk eljárni.

Azt érdemes figyelembe venni, hogy ezeknek a szolgáltatóknak saját regisztrációs folyamataik vannak, amelyeknek része a személyazonosítási folyamat is.

Ezen kívül pedig különbségek vannak az elszámolt díjakban, vagy az általuk nyújtott szolgáltatások skálájában.

Amennyiben valaki nagyobb mennyiségű pénzt szeretne váltani, ezeket a különbségeket érdemes figyelembe venni!

Kihívások a kriptoeladás terén

A tárcán belüli eladás kényelmes és gyors megoldást jelenthet, amennyiben a folyamat minden eleme fennakadás nélkül működik. Ez viszont néha nem így van, és ez problémákhoz vezethet, amelyekkel érdemes tisztában lenni.

Érdemes meggyőződni arról, hogy a választott szolgáltató ténylegesen működik a Metamaskon belül, és a rendszereik integrációja teljes!

Figyelembe kell venni, hogy a kriptopénzek volatilitása magas, és a felhasználók az átváltás során is ki vannak téve az árfolyam fluktuációjának. Ez pedig nem csak profithoz, de veszteséghez is vezethet.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Nem elhanyagolható, hogy mennyi idő alatt megy végbe egy-egy utalás.

Vannak szolgáltatók, amelyek kifejezetten gyors tranzakciókkal reklámozzák magukat, akár 30 perces feldolgozási idővel, a valóságban azonban ez nagymértékben függ a hálózatok leterheltségétől, legyen az a blokklánc, vagy a fizetési szolgáltató saját rendszere.

Ha valakinek tényleg fontos a gyorsaság, akkor nem biztos, hogy tényleg ez a lehetőség a legjobb, amelyet választhat.


Olvastad már? A mai legkeresettebb érmek: Heroes of Mavia (Mavia), Dymension (DYM) és ScapesMania (MANIA)

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!