Hester Peirce véleményezi a Bitcoin ETF jóváhagyása körül kialakult hype-ot

-

Hester Peirce SEC biztos, népszerű nevén „Crypto Mom,” kifejtette véleményét a Bitcoin ETF lehetséges jóváhagyása körül zajló vitáról.

Egy nemrégiben a CNBC-nek adott interjúban Hester Peirce SEC biztos, akit a kriptovaluták támogatásáért gyakran „Crypto Mom”-nak neveznek, a Bitcoin ETF lehetséges jóváhagyása körüli folyamatos spekulációkkal kapcsolatban fejtette ki véleményét.

„Nem tudom megmondani, hogy a tőzsdére készen áll-e a Bitcoin ETF jóváhagyása. Már öt éve gondolkodom azon, hogy jóvá kellene hagyni egyet. Szóval, a logika, hogy miért nem tettük, mindig is rejtélyes volt számomra” – mondta Peirce.

Megjegyezte azt is, hogy a SEC nemrégiben elvesztett bírósági ügye a Grayscale ellen jelentős, de nem kíván találgatni arról, hogy kollégái hogyan értelmezhetik ezeket a fejleményeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Megváltozott a hangulat?

Peirce továbbra sem nyilatkozott a SEC jövőbeli lépéseiről a Bitcoin ETF-fel kapcsolatban.

„Tényleg nem tudom megmondani, hogy mit fogunk tenni egy Bitcoin tőzsdén kereskedett termékkel kapcsolatban. Azt mondhatom, hogy az ügynökség nem viselkedett pozitívan, amikor a Bitcoinról vagy más kriptoeszközökről volt szó” – jegyezte meg.

Reméli, hogy a SEC progresszívebb megközelítést fog alkalmazni. Az olyan iparági óriások, mint a BlackRock és a Fidelity Bitcoin ETF-ekre való jelentkezésével kapcsolatban megjegyezte,

„Ez azt tükrözi, hogy sok cég úgy gondolja, hogy a közönség érdeklődik az ilyen jellegű termékek iránt”.

Ami a washingtoni álláspont változásait illeti, az FTX tavalyi összeomlását követően Peirce szerint egyértelműbb szabályozási iránymutatásokra van szükség.

„Még mindig van lehetőségünk egy olyan keretrendszer kialakítására, amely világos iránymutatásokat ad, és olyan hellyé teszi az Egyesült Államokat, ahol a kriptovállalkozások regisztrálni akarnak” – tette hozzá.

Megváltozott Hester Peirce személyes véleménye?

Személyesebb megjegyzésként Peirce megosztotta a megfigyeléseit a változó kriptográfiai környezetről.

„A különféle kriptoeszközöket és blokkláncokat különböző célokra fejlesztették ki. Számomra, mint szabályozónak érdekes volt figyelni ezt a kísérletezést és látni, ahogy a különböző blokkláncok különböző felhasználási módjai kialakulnak” – jegyezte meg.

Peirce hangsúlyozta a piacok eredendően spekulatív jellegét is, különösen az alacsony kamatlábak környezetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


„A spekuláció az, ami működteti a piacainkat… Arra bátorítom az embereket, hogy legyenek szkeptikusak mindennel kapcsolatban, amit vásárolnak” – tanácsolta, hangsúlyozva a befektetői oktatás és a körültekintő magatartás fontosságát.


Olvastad már? TFS Token: 5 rendkívüli iGaming előnye

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!