Hester Peirce véleményezi a Bitcoin ETF jóváhagyása körül kialakult hype-ot

-

Hester Peirce SEC biztos, népszerű nevén „Crypto Mom,” kifejtette véleményét a Bitcoin ETF lehetséges jóváhagyása körül zajló vitáról.

Egy nemrégiben a CNBC-nek adott interjúban Hester Peirce SEC biztos, akit a kriptovaluták támogatásáért gyakran „Crypto Mom”-nak neveznek, a Bitcoin ETF lehetséges jóváhagyása körüli folyamatos spekulációkkal kapcsolatban fejtette ki véleményét.

„Nem tudom megmondani, hogy a tőzsdére készen áll-e a Bitcoin ETF jóváhagyása. Már öt éve gondolkodom azon, hogy jóvá kellene hagyni egyet. Szóval, a logika, hogy miért nem tettük, mindig is rejtélyes volt számomra” – mondta Peirce.

Megjegyezte azt is, hogy a SEC nemrégiben elvesztett bírósági ügye a Grayscale ellen jelentős, de nem kíván találgatni arról, hogy kollégái hogyan értelmezhetik ezeket a fejleményeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Megváltozott a hangulat?

Peirce továbbra sem nyilatkozott a SEC jövőbeli lépéseiről a Bitcoin ETF-fel kapcsolatban.

„Tényleg nem tudom megmondani, hogy mit fogunk tenni egy Bitcoin tőzsdén kereskedett termékkel kapcsolatban. Azt mondhatom, hogy az ügynökség nem viselkedett pozitívan, amikor a Bitcoinról vagy más kriptoeszközökről volt szó” – jegyezte meg.

Reméli, hogy a SEC progresszívebb megközelítést fog alkalmazni. Az olyan iparági óriások, mint a BlackRock és a Fidelity Bitcoin ETF-ekre való jelentkezésével kapcsolatban megjegyezte,

„Ez azt tükrözi, hogy sok cég úgy gondolja, hogy a közönség érdeklődik az ilyen jellegű termékek iránt”.

Ami a washingtoni álláspont változásait illeti, az FTX tavalyi összeomlását követően Peirce szerint egyértelműbb szabályozási iránymutatásokra van szükség.

„Még mindig van lehetőségünk egy olyan keretrendszer kialakítására, amely világos iránymutatásokat ad, és olyan hellyé teszi az Egyesült Államokat, ahol a kriptovállalkozások regisztrálni akarnak” – tette hozzá.

Megváltozott Hester Peirce személyes véleménye?

Személyesebb megjegyzésként Peirce megosztotta a megfigyeléseit a változó kriptográfiai környezetről.

„A különféle kriptoeszközöket és blokkláncokat különböző célokra fejlesztették ki. Számomra, mint szabályozónak érdekes volt figyelni ezt a kísérletezést és látni, ahogy a különböző blokkláncok különböző felhasználási módjai kialakulnak” – jegyezte meg.

Peirce hangsúlyozta a piacok eredendően spekulatív jellegét is, különösen az alacsony kamatlábak környezetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


„A spekuláció az, ami működteti a piacainkat… Arra bátorítom az embereket, hogy legyenek szkeptikusak mindennel kapcsolatban, amit vásárolnak” – tanácsolta, hangsúlyozva a befektetői oktatás és a körültekintő magatartás fontosságát.


Olvastad már? TFS Token: 5 rendkívüli iGaming előnye

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!