Breaking: A Bitcoin átlépi a 34.000 dollárt

-

Úgy tűnik, hogy a kriptopiac igénye egy spot Bitcoin ETF-re napról napra csak erősödik. A tegnapi napon (október 23.) reflektorfénybe került a Bitcoin spot ETF piac két kiemelkedő szereplője, a Blackrock és a Grayscale.

Az egyik az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen szerzett győzelmet, míg a másik úgy tűnik, hogy teljes léptékben készül egy spot Bitcoin ETF elindítására.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezekkel a legutóbbi fejleményekkel a BTC jelentős emelkedésnek volt tanúja a piacon.

A coin csak az elmúlt 24 órában több mint 3000 dollárt erősödött, és a legutóbbi mozgása során átlépte a 34.000 dolláros szintet.

A CoinMarketCap szerint a cikkírás idején a BTC 34.560 dolláron kereskedett, több mint 650 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

A Bitcoin az elmúlt órában több mint 5%-os emelkedésnek volt tanúja, míg az elmúlt 24 órában több mint 14%-os volt a nyereség. Eközben a hétnapos grafikonon több mint 22%-os emelkedést mutatott.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A coin 4:00 (UTC+5:30) körül az egekbe szökött a 34.000 dolláros szint fölé, elérve a 35.000 dolláros csúcsot a Coinbase-en, mielőtt visszahúzódott, és most a 34.500 dolláros szint körül állapodott meg.

A Blackrock Bitcoin spot ETF-je jövöbe lát?

Úgy tűnik, hogy a befektetési menedzsment óriáscég a Bitcoin spot ETF-jének elindítására készül.

Ez ugyanis hivatalosan is kapott egy anyakönyvi kivonatot. Scott Johnsson – a Davis Polk & Wardwell LLP pénzügyi jogásza, szerint az iShares legújabb módosításai két fontos változást tartalmaznak.

Az első az, hogy „a bevezetés előkészítéseként CUSIP-számot kapott”, míg a második szempont az, hogy a cég „ebben a hónapban készpénzzel kíván befektetni”.

Ahogy azt a CryptoMartyX elmagyarázta, a CUSIP a Committee on Uniform Securities Identification Procedures (Egységes Értékpapír-azonosítási Eljárások Bizottsága) rövidítése, egy „értékpapírokhoz rendelt egyedi azonosító”, olyan mint egy anyakönyvi kivonat.

Ez alapvetően azt jelzi, hogy a vállalat egy új értékpapír kibocsátására és kereskedelmére készül, és a Blackrock esetében az új értékpapír egy Bitcoin spot ETF lehet.

Ami a készpénzzel való befektetést illeti, a CryptoMartyX szerint ez a második szempont.

„Amikor egy új ETF-et létrehoznak, kezdeti eszközökre van szüksége a működéshez, mielőtt más befektetők elkezdenének részvényeket vásárolni. Az az utalás, hogy ebben a hónapban készpénzzel akarnak befektetni, arra utal, hogy a BlackRock talán saját tőkét helyez az ETF-be, hogy elinduljon. Ez az akció a termékbe vetett bizalmat is demonstrálhatja.”

Ezt követően az iShares Bitcoin Trustot a Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) is nyilvántartásba vette.

Eric Balchunas – a Bloomberg vezető ETF-elemzője – elmondta:

A Grayscale bíróságon zárja le a SEC fejezetét

Ezt követően a Grayscale, egy neves digitális eszközkezelő cég, által a SEC ellen indított per a tegnap (október 23-án) lezárult.

A D.C. Circuit Court of Appeals véglegesítette ítéletét, ami arra kényszerítette a SEC-t, hogy törölje a Grayscale Bitcoin Trust Bitcoin spot ETF-é történő átalakításáról szóló elutasító határozatát.

Az eredeti döntést két hónappal ezelőtt hozta meg a bíróság. A SEC számára azonban nyitva állt a fellebbezés lehetősége, amelynek határideje 2023 októbere volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tekintettel azonban arra, hogy a bizottság engedett a bírósági döntésnek, az ítélet mostanra jogerőre emelkedett.

Megjegyzendő, hogy a bizottságnak még mindig joga van arra, hogy egy újabb felülvizsgálat után elutasítsa a kérelmet. A Grayscale azonban már bejelentette, hogy ismét bíróság elé viszi az ügyeket.


Olvastad már? Hester Peirce véleményezi a Bitcoin ETF jóváhagyása körül kialakult hype-ot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!