Három ok, amiért a határidős shortok segíthetik a növekedést

-

A határidős szerződések azt mutatják, hogy a kereskedők a shortolás felé hajlanak. Mindez short squeeze-t okozhat.
Szeptember 5-e óta sok kereskedő döntött a shortolás mellett. A legtöbben a bitcoin ellen fogadnak, így pedig negatívra váltott a határidős szerződések finanszírozási aránya.

Azonban az elmúlt 2 nap során során 10.211 dollárról 10.878 dollárig emelkedett a vezető kriptopénz árfolyama, így a sok short szerződés három okból csak tovább növeli a bitcoin értékét.
A három tényező az alacsony finanszírozási arány, egy short squeeze esélye és a 10.000 dolláros támaszszint megvédésének jelentősége.

Az alacsony finanszírozási arány a bitcoinnak kedvez

A határidős szerződéseken érvényes a „finanszírozási” mechanizmus. Ez lényegében kiegyenlíti a short és long szerződések között kialakult különbségeket, ha a piac túlságosan egy irányba dőlne.
Amikor a piac nagy része a shortolás mellett dönt, a shortoló kereskedőknek kompenzálniuk kell a long tulajdonosokat. Probléma csupán akkor adódik, amikor huzamosabb ideig negatív a finanszírozási arány.
Ha a bitcoin árfolyama nem esik, de a finanszírozási arány alacsony marad, akkor nem lesz érdemes short szerződéseket tartogatni. Idővel a shortolók finomítanak pozíciójukon, melyhez bitcoint kellene vásárolniuk. A folyamat rövid távon tovább emeli a bitcoin iránti keresletet.
A „Byzantine General” nevű kerekedő szerint az alacsony finanszírozási arány katalizátorként hathat a bitcoinra:

„Lassan többen lesznek mínuszban, mint profitban. Ez bika dolog, ha eddig még nem esett le.”

Mohit Sorout, a Bitazu Capital alapítója nemrég elmondta, hogy az elmúlt 24 órában a Binance tőzsdén a short szerződések fizettek a long szerződéseknek.

Kisebb short squeeze zajlik

Az elmúlt hónapok során meglehetősen alacsony volt a határidős piacokon jelenlévő nyitott szerződések száma. Ennek következtében a piacok sokáig oldalaztak
A szerződések száma jól mutatja, hogy mekkora a kereskedelmi tevékenység a határidős piacokon.
Mivel a mérőszám most alacsony, így nem valószínű egy nagyobb short squeeze. Azonban az elmúlt két nap során több mint 6%-ot ugrott a bitcoin értéke, amely újult erőt adhat neki. A növekedés azt sugallja, hogy zárolásra kerülhetnek a short szerződések, amely kiegyenlíti a határidős piacokat.

Fontos a 10.000 dolláros szint ereje

A kereskedők gyakorta beszéltek a 10.000 dolláros támaszszint jelentőségéről augusztus és szeptember során.
A bányászok eladási nyomása ellenére a bitcoin kitartott 10.000-es pszichológiai szint fölött. A 9650 dolláron jelentkező CME-rés lehetővé tenné ugyan, hogy 10.000 dollár alá essünk, de erre egyre kisebb az esély.

A 10.000 dollár fölötti kitartás és a 11.000 dolláros szint újabb próbatétele mindenképpen jó jel.
Michael van de Poppe, az Amsterdam Stock Exchange teljes munkaidős kereskedője elmondta: kulcsfontosságú a 10.700 dolláros szint megtörése.
A bitcoin kisebb időtávon is átlépte ezt az ellenállási szintet, a következő kihívás a 10.700 dollár támaszszintté alakítása lehet. Michael van de Poppe elmondta:

„Jelenleg ellenállási zónában vagyunk. Kulcsfontosságú a 10.350 dolláros szint megtartása és a 10.700 dolláros szint áttörése, majd jöhet a 11.000-11.200 dollár.”

(Forrás: Cointelegraph.com)

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!